Просечно-изтеглените ламарини на Perfo Linea придават характер и оригиналност на всеки архитектурен проект

15.09.2020 г.4 мин.

Детайлите са важен приоритет за всеки архитектурен проект, тъй като добавят така необходимия характер и оригиналност на дизайна. „Гамата от просечно-изтеглени ламарини на чешката фирма Perfo Linea пропускат естествената светлина и са отлично решение за проекти, които естествено се вписват в местния ландшафт, независимо дали това е в градска, или индустриална среда“, коментираха за Инженер.bg от доказаната търговска фирма Рапид, която предлага в България просечно-изтеглените ламарини на утвърдения чешки производител.

Съвременният архитектурен дизайн залага на енергийно-ефективни сгради, които оптимизират пропускането на слънчевата и на естествената светлина. Всичко това може да се постигне с просечно-изтеглените ламарини на Perfo Linea. Свободата на формите при гарантирана безопасност на конструкцията се постига чрез модулност на дизайна. Смелото съчетаване на цветовете придава контрастност или еднородност на проекта.

Оптимално пропускане на слънчевата светлина

„Използването на просечно-изтеглените перфорирани ламарини осигурява изглед към околния ландшафт и създава усещане за комфорт. Често природата не може да се забележи в градска среда. Това е причината да се създават вертикални зелени решения, при които перфорираната ламарина може да се използва във вид на метална опора за различни растения“, разказаха експертите от фирма Рапид.

Енергийно-ефективен дизайн и икономия на енергия

Създаването на „интелигентна сянка“ ограничава топлинния поток и намалява нуждата от климатизация през по-топлите месеци. Широката гама от различна перфорация на ламарината дава възможност за усъвършенстване на дизайна и подобрява енергийните характеристики на сградата.

Просечно-изтеглената ламарина е уникален материал, който едновременно пропуска светлина и създава сянка, благодарение на характерната си триизмерна форма. Тази функция помага при създаването на иновативни екраниращи решения за контрол на светлината през деня. Предлаганата сянка е най-голяма, когато слънцето е най-високо. Фронталните отвори увеличават максимално количеството дневна светлина, оставяйки безпрепятствена гледка към външния свят. Това прави стаите в сградата едновременно светли и хладни.

Просечно-изтеглените перфорирани метални ламарини, които се използват в строителния сектор и в архитектурата, са оразмерени, така че да устоят на натоварвания от вятър или сняг. Отворите в тези метални листове ги правят също така подходящи за приложения, които изискват вентилация и въздушен поток, например паркинги, сервизни помещения и транзитни зони.

„Креативност, отличителност и въздействие – често един архитектурен проект постига това чрез оригинални решения на загражденията или екраниращите елементи. Използването на просечно-изтеглени перфорирани ламарини и мрежи на Perfo Linea няма да остави нито една сграда незабелязана в общия пейзаж, за което свидетелстват многобройните реализирани проекти по целия свят“, заявиха в заключение от Рапид.

Източник на снимковия материал: Рапид, Perfo Linea

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид ЕООД / Фалко
www.rapid-valco.com