Пица, кисело мляко и шоколад. Не, това не е меню в ресторант, а приложения на апликатор за етикети на СИС 45

26.02.2021 г.3 мин.

Апликаторът Alpha Compact е предназначен за поставяне на отпечатани самозалепващи етикети с приложение в ХВП

Системата Alpha Compact позволява бързо и точно поставяне на предварително отпечатани етикети върху продукти и опаковки, чрез използването на разнообразни апликатори. Решението се предлага от утвърдената българска компания, специализирана в доставката, внедряването и поддръжката на технически решения и услуги в областта на маркирането, етикетирането, идентификацията и проследяването на продукцията СИС 45. Със своята интегрирана система за управление, Alpha Compact има значително намалена зона за обслужване с цел лесно вграждане. А какви са останалите ѝ предимства предстои да разберем.

„Апликаторът разполага с различни параметри и функции на етикета като „старт“ и „стоп“, единично подаване на етикет, регулиране на скоростта и настройка на датчици, които могат да се управляват през USB порта на апликатора и чрез връзка със стандартен компютър. Това е и начинът за лесно съхранение на данни и пренос на параметри към други апликатори Alpha Compact“, разказаха за Инженер.bg от СИС 45. 

Специални свойства на Alpha Compact: 

  • Mодулна концепция;
  • Контролерът е вграден в корпуса на машината;
  • Потребителският интерфейс е модулен (пулт за управление, дисплей, външно устройство компютър);
  • Апликаторът разполага с USB порт за пренос на данни и зареждане на параметри;
  • Поддържа връзка с енкодер за плавно регулиране на скоростта от 0 до 50 m/min. 

Alpha Compact може да се конфигурира с мастилено-струен принтер за печат на индивидуални текстове като „годен до”, дата, време, сериен номер и т.н. 

Сред конкретните приложения на апликатора са: 

  • Сладкарска промишленост — етикетиране на шоколадови блокчета;
  • Млекопреработване — етикетиране на кофички с кисело мляко;
  • Хранително-вкусова промишленост — етикетиране на полуготови пици и др. 

„Позиционирането и настройката на етикета могат да се автоматизират напълно с помощта на системен контролер. Наличен е също така входно-изходен интерфейс към съществуващия контролер. „Промяната на информацията за всеки етикет може да се съхранява, което осигурява достъп до запаметените параметри и задачи за печат, като те също могат да се променят и използват за различни отпечатвания. Втори миниатюрен контролер, а именно добре познатият HMI Panel с два потенциометъра и четири бутона, прави възможно етикетирането едно към едно“, споделиха още от СИС 45. 

Източник на снимковия материал: СИС 45

Тагове: етикетиране, опаковане, СИС 45, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИС 45 ЕООД
https://www.sis45.com