Неон.БГ: Лазерното рязане на метали с модерно оборудване позволява на екипа ни да изработва широка палитра от продукти

12.06.2021 г.5 мин.

Седмичният ни разговор с екипа на фирма Неон.БГ отново насочваме към възможностите на компанията да изпълнява услуги, свързани с обработката на материали. Тема на статията е и ролята на високотехнологичното оборудване като основа за постигане на постоянно високо качество и изпълнение на поетите ангажименти в срок. Специално за читателите на Инженер.bg от Неон.БГ представят услугите си за лазерно рязане на метали, както и функциите на Fiber Laser Neona, който е сред най-съвременните наследници на лазерната или плазмената резачка от миналото. Вижте повече в материала.

Лазерно рязане на дизайнерска ламарина

Дизайнерската ламарина е титаниево-нитридна сплав с цветно покритие. Тя се отличава с висока износо- и удароустойчивост, гъвкавост и устойчивост на корозия, драскотини и отпечатъци. От нея се изработват главно декоративни елементи. Използва се също за функционални цели, свързани с отоплителни уреди, звукоизолация, системи за електрическо и механично оборудване. Намира приложение и в строителството.

Лазерно рязане на месинг и мед

Месинговият лист, известен повече като „жълт месинг“, представлява медно-цинкова сплав с изключително висока устойчивост на корозия, издръжливост, електропроводимост и гъвкавост. Широко е приложението му в рекламата – за изработването на табели, фасадни декорации, указатели, а също и за декоративни детайли за кухненско оборудване.

Подобни са свойствата на медния лист, който е метална сплав с отлична устойчивост срещу корозия, ковкост, пластичност и топло- и електропроводимост. Приложението му е многообразно – в сферата на рекламата и строителството, за изработка на билбордове, декорация на търговски центрове, салони за красота, облицовка на стени и стъпала, скриване на тръби.

„Убедете се сами във високото качество на изделията на Неон.БГ и експертизата на нашите специалисти, които ще реализират Вашите проекти бързо и с внимание към детайла“, коментираха от компанията.

В основата на добрата обработка стои лазерната машина Fiber Laser Neona от най-ново поколение, част от машинния парк на компанията. Тя е предназначена за прецизно рязане и гравиране на всякакви видове черни, неръждаеми и цветни метали. Специалните затварящи се панели на лазера гарантират пълната безопасност по време на работа. Резултатите от работата с оборудването са осезаеми – изпълнение на по-сложни операции за по-кратко време.

Високата точност на лазера, лесното позициониране и пъргавостта на машината по време на рязане се дължат на конструктивното решение със серво управление. Благодарение на това успяваме да изпълним поръчките на клиентите ни така, че те да бъдат удовлетворени от крайния продукт“, коментираха от дружеството.

Лазерно рязане на просечена ламарина

Следващият материал с отлични свойства, който е сред предпочитаните от клиентите на компанията, е просечената ламарина. „Това е мрежа от метал, чиято изработка е лесна, но изисква много внимание. Процесът представлява просичане и изтегляне на плътна ламарина, а цялото действие се повтаря многократно. Крайният продукт може да бъде във формата лист или да бъде сгънат на руло. Дебелината на листа може да бъде до 7 mm, а тази на рулото не бива да надвишава 5 mm“, обясниха от компанията.

Неон.БГ разполага с дългогодишен опит в изработката на изделия от разнообразни метали. От създаването си през 2002 г. компанията развива широка мрежа от клиенти и партньори в лицето на утвърдени имена в различни области.

На уебстраницата на Неон.БГ бихте могли да намерите повече информация за продуктите на компанията, както и да отправите своите поръчки и запитвания към специалистите на фирмата.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.

Източник на снимковия материал: Неон.БГ

Тагове: лазерни технологии, металорежещи инструменти, Неон.БГ, строителство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Неон.БГ ООД
https://www.neon.bg/