Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

17.02.2017 г.5 мин.


Монтюпе ЕООД стартира развитието си в България през 2008 г. с откриването на завод в гр. Русе като дъщерно дружество на утвърдената френска индустриална група Montupet, един от световните лидери в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. В момента предприятието е с обща застроена площ от 42 000 км2. Заводът произвежда цилиндрови глави и носачи за световно известните автомобилни конструктори Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво, а наскоро приключи успешно проект с БМВ. Миналата година група Монтюпе бе изцяло придобита от канадският гигант Linamar, който понастоящем има 57 завода по цял свят и над 20 000 служители.


 

Историята на Montupet започва през далечната 1894 г. когато Пиер Монтюпе създава леярна за медни сплави, след което и за алуминиеви сплави, в гр. Ножан, Франция. През годините дружеството успешно разраства обхвата на своята дейност и днес, 123 г. по-късно, компанията притежава седем завода във Франция, Великобритания, Испания, Мексико, България и Индия.

 

От края на 2015 г., Монтюпе е собственост на базираната в Онтарио, Канада, компания Linamar. Това е вторият най-голям производител на автомобилни компоненти в света. Фирмата произвежда и доставя продукти за автомобилни и индустриални пазари по цялото земно кълбо, а това става благодарение на огромен брой производствени центрове в Северна Америка, Европа и Азия. Компанията има общо над 23 000 служители в Канада, САЩ, Мексико, България, Франция, Германия, Унгария, Испания, Великобритания, Китай, Индия, Южна Корея и Япония.


 

Linamar има скромно начало. Тя е основана от бащата на днешния изпълнителен директор на компанията Линда Хасенфрац – Франк, в неговото мазе. Той успява да превърне своя бизнес в изключително успешна мултимилионна компания.

 

Канадският производител осигурява удовлетвореността на клиентите си с помощта на предлаганата ефективност, носейки им отлични операционни резултати. Това се постига благодарение на усърдната работа на производствените центрове, глобалните центрове за клиентско обслужване и цялостната структура, водеща до максимална функционалност на компанията”, обясниха от фирма Монтюпе.

 


В Linamar влизат четири оперативни групи. Linamar Machining и Assembly Group са фокусирани основно в сферата на прецизните машини и в сглобяването на леки, комерсиални, двигатели на извъншосейни и индустриални превозни средства, трансмисии и двигателни компоненти, както и в решения в сферата на агрикултурата и енергийните пазари. Linamar Skyjack Group е фокусирана в производството на мобилни продукти за крайните потребители. Linamar Seissenschmidt Forging Group е специализирана във високо-звукови и високоскоростни процеси за горещо коване и в създаването на зъбни продукти. Най-новата група, част от Linamar, е Linamar Light Metal Casting, част от която е и група Монтюпе и съответно и завода в Русе, уведомиха за Инженер.bg от българското дружество.

 


От навлизането си на българския пазар, групата е инвестирала 100 милиона евро в завода си в гр. Русе и непрекъснато подобрява ефективността на производствените си дейности и процеси. Компанията е носител на наградата „Производител Първи клас“, „Инвеститор на годината в автомобилната индустрия“ за 2007 г. и 2013 г., както и на националната награда по здраве и безопасност при работа, в категорията „Големи предприятия” през 2013 г.

 

Очаквайте скоро актуални обяви за работа на инженерни позиции в Монтюпе! Следете Инженерна борса на Борса.bg през следващата седмица!Повече информация за Монтюпе ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Монтюпе

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монтюпе ЕООД
http://www.montupet.bg