Валят листа, валят числа, или какво показват данните от кампанията на BalkanEngineer.com през октомври?

14.11.2023 г.6 мин.

Социалните мрежи продължават да са любимо място на потребителите, дори и на представителите на техническия сектор, които също търсят повече възможности за взаимодействие с бизнесите в индустрията и строителството. Затова екипът ни не спира да инвестира в развитието на каналите ни в социалните мрежи и много скоро ще Ви изненада с нови такива. Но дотогава нека видим какво показват данните от октомврийската рекламна кампания,  целяща популяризиране на Facebook страниците на Инженерния портал на Балканите BalkanEngineer.com. Приятно пътешествие в света на числата…

В периода 20 октомври 2023 г. – 30 октомври 2023 г. организирахме четири рекламни кампании, които проведохме паралелно в балканските държави, в които BalkanEngineer.com е активен, а именно Сърбия, Румъния, Северна Македония и Албания. В новата кампания заложихме на нова визуализация за всяка от държавите.

Целевата аудитория и за четирите кампании включваше специалисти на възраст между 21 г. и 64 г. Рекламите насочихме основно към специалисти, работещи в областите архитектура, инженерство, IT и технически науки, производство, строителство, добив, както и услуги за монтаж и ремонт. Основните интереси на аудиторията, които посочихме, са: инженерство, архитектура, строителство, производство, автоматизация, електроинженерство, електроника, машиностроене, технологии и инженерни науки.

Какви са изводите от октомврийската ни кампания?

Специалистите от Албания продължават да показват устойчив интерес към нашите кампании. И отново имаме рекорд! Този път не само че ръстът на харесванията в албанската страница е най-висок в сравнение с останалите държави, но рекламата е достигнала рекорден за всички до момента реклами брой импресии – 26 051 бр.

Какво още можем да споделим за кампанията в „Земята на орлите“? Рекламата е достигнала до 11 552 специалисти. Новите харесвания са 173 бр., което формира 14.71% повишение за тази кампания.

Любопитно е да споделим още, че най-голям интерес наблюдавахме отново от мъжете, а стойностите са много показателни  – 92% мъже срещу скромните 8% жени. Разбира се това не е странно за Албания, тъй като в исторически план много жени, или т.нар. „Бурнеши“, избират да живеят живота си като мъже, за да се възползват от привилегиите, които има силният пол. Възможно е тази традиция, която все още не е напълно изчезнала в наши дни, да влияе върху статистическите резултати. Най-голям интерес към съдържанието са проявили мъжете между 25 - 34 г. и жените между 35 - 44 г.

Променили ли са се демографските показатели на албанската страница вследствие от рекламата?

Последователите на страницата устойчиво растат и въпреки че страницата е създадена тази година, те вече наброяват 1368.

85% от последователите на страницата са мъже, а 15% жени.

Най-много последователи са на възраст между 25 – 34 г., следвани от групата на 35 – 44 г.

Най-много последователи има от албанските градове Тирана, Дуръс, Елбасан, Вльора и Фиер, както и от Прищина, Косово.

Какво показват данните  от кампанията в останалите три балкански държави?

За същия период рекламата в Северна Македония е показана 14 726 пъти и достигна до 6 434 специалисти. Най-голям интерес се наблюдава също от мъжете – 56% срещу 41% жени. Най-голям интерес са проявили мъжете между 35 - 44 г. и жените на възраст между 45 – 54 г. Новите харесвания на страницата са 102, което формира ръст от 7.73%.

За периода на кампанията рекламата в Сърбия е показана 15 706 пъти и достигна до 8 046 специалисти. Най-голям интерес се наблюдава от мъжете – 76% срещу 23% жени. Най-голям интерес  са проявили мъжете и жените на възраст между 25 – 34 г. Новите харесвания на страницата са 98, или 11.07% ръст.

Рекламата в Румъния има 3 679 импресии като достигна до 1 622 специалисти. Най-голям интерес има от мъжете – 67% мъже срещу 33% жени. Най-голям интерес е проявила аудиторията между 45 – 54 г. Новите харесвания формират 2.51% ръст.

Очаквайте много скоро да споделим още любопитна информация от нашите кампании и инициативи в социалните мрежи!

А, ако и Вие продавате или планирате да продавате продукти и услуги на Балканите или търсите специалисти от Северна Македония или Сърбия, с които да допълните екипите си, не се колебайте да се свържете с нас, за да обменим опит и да обсъдим бъдещо сътрудничество! Пишете ни на e-mail: info.engineer.bg@gmail.com или ни се обадете на тел. 0886 12 65 20.

Източник на снимковия материал: Canva.com