Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани: „Тайната ни съставка са хората. Вижте как да станете посланик на щастието“

09.09.2020 г.4 мин.

Каква е рецептата на щастието? С необходимите съставки вече 134 г. разполага един от най-утвърдените световни брандове – Coca-Cola. У нас компанията неотлъчно следва своята мисия и стратегия за развитие. Освен да се установи трайно на пазара и в съзнанието на потребителите, организацията превръща работната среда в източник на вдъхновение за своите служители. Любопитни да научим повече за стандартите в производството на легендарните напитки и кариерните възможности в България, се обърнахме към екипа на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България – част от Coca-Cola HBC Group, един от най-големите бутилировачи на The Coca-Cola Company.

 

Къде се произвежда щастието?

Безалкохолните напитки от портфолиото на Coca-Cola, чието производство в България стартира през 1965 г., днес достигат до клиентите чрез двата производствени центъра в Костинброд и Банкя.  

Тайната съставка, за да се реализира устойчив и отговорен бизнес модел, е сплотеният и амбициозен екип на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България. Станете посланик на щастието, като се присъедините към разрастващото се семейство на компанията! Вижте повече ТУК.

 

„Корпоративната концепция за развитие синергизира енергията на нашия силен и талантлив екип от над 30 000 служители в 28 държави, на 3 континента, който постига отлични резултати, като побеждава и се учи всеки ден“, коментираха от българското дружество.

„В ежедневната си дейност сме водени от мисията да доставяме радост на 600 милиона потребители, предлагайки избор от над 190 глобални и любими местни брандове. Вярваме в силата на екипния дух, който ни помага да реализираме заложените цели“, допълниха от екипа на българското дружество.

През 2019 г. Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България инвестира близо 40 млн. лв. в производствения си център в гр. Костинброд. Новата бутилираща линия за PET бутлики е най-модерната във всички държави от Групата на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани.

Тя е с 25% по-бърза, има 20% по-ниска консумация на енергия и удвоява продукционния капацитет на комапнията. Линията произвежда средно 9000 бутилки от 0.5 l повече на час, а в допълнение към нея е въведена и изцяло роботизирана система за подмяна на матриците за различните разфасовки. 

Инвестицията позволява на дружеството да произвежда напитки за износ към Румъния, Сърбия и Гърция и други държави в региона. 

Производство с добавена стойност

„Бизнес моделът на компанията е отправна точка за активностите, отношенията и целите ни, за да създадем добавена стойност за всички страни. За целта се стремим да развиваме отговорно производство и гарантираме рентабилност, поддържайки висока ефективност на работа. Фокусираме се върху това да отговаряме на изменящите се потребителски предпочитания. Поставяме акцент и върху оптимизирането на производствената ни инфраструктура“, коментираха в заключение от Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.

Източник на снимковия материал: Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, Кока-Кола България