Кауфланд България получи три златни отличия за корпоративна социална отговорност и образование от наградите „Златно сърце“

07.07.2024 г.5 мин.

На Десетите годишни награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“, организирани от списание и клуб Business Lady, Кауфланд България отново потвърди своята репутация на социално отговорен лидер, увенчавайки се с цели три златни отличия. Компанията бе отличена за своите забележителни усилия в категориите „ESG лидер“, „Образование, обучение и развитие“ и „Employer branding и CSR“, като всяка една от наградите подчертава ангажимента на водещия у нас ритейлър към устойчивото развитие, образованието и грижата за своите служители и общността, в която оперира. Повече за значението на отличията за екипа на Кауфланд България и кои проекти допринесоха значително за спечелването им, пред екипа на Инженер.bg разказаха специалистите от компанията.

Лидер в социалната отговорност: ESG

Една от трите награди, които Кауфланд България получи, отново бе в категорията „ESG лидер“. Отличието обхваща цялостната социално отговорна политика на компанията. През изминалата година топ ритейлърът реализира редица значими проекти, сред които кампанията „Новата гора на София“ и подкрепата за българската експедиция в Антарктида. В рамките на проекта за залесяване, компанията дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община, а за експедицията в Антарктида предостави над 30 тона продукти. Кауфланд България също така стана първата верига хипермаркети с автомати за обратно приемане на PET опаковки и кенове, като част от своята ReSet стратегия за намаляване на пластмасата.

„Приемаме всяко отличие като знак, че усилията, които полагаме, са в правилната посока, както и като отговорност да развиваме и надграждаме постигнатото“, коментира г-жа Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в дружеството.

Инвестиции в образованието

В категорията „Образование, обучение и развитие“ Кауфланд България бе отличена за своята Бизнес академия в сътрудничество с УНСС, която е първата по рода си практически ориентирана академия. Като един от най-големите работодатели в страната, компанията непрекъснато инвестира в обучението и развитието на своя екип от над 7500 човека.

„Усилията ни са насочени към това да стимулираме екипите ни да надграждат своите умения и компетенции, но винаги подхождаме и с грижа за тяхното емоционално и физическо здраве. Сред приоритетите ни са и създаването на повече условия за успешна реализация на младите хора в бизнеса след завършване на тяхното образование“, сподели г-жа Анна Панчева, ръководител „Човешки ресурси“ в Кауфланд България.

Изграждане на работодателски бранд

Не на последно място, признанието в категория „Employer branding и CSR“ подчертава усилията на Кауфланд България за развитието на своята работодателска марка и практиките в корпоративната социална отговорност. Компанията ни се фокусира върху грижата за благосъстоянието на всеки член на екипа, осигурявайки сигурна и стабилна работна среда. Това включва широк пакет от 18 социални придобивки и множество програми, насочени към здравето, мотивацията и удовлетвореността на нашите служители”, допълниха още от компанията.

С непрекъснатото разширяване на своята дейност и ангажимента си към развитие, Кауфланд България предлага множество кариерни възможности, като насърчава служителите си да постигат нови професионални нива и да реализират пълния си потенциал в динамична и подкрепяща работна среда.

Шест поредни години компанията е сертифицирана и като Top Employer от Международния независим институт Top Employers Institute. През 2023 г. Kaufland бе отличена и като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и като „Любим международен работодател“ от потребителската класация My Love Marks.

Ако искате да сте част от екипа на доказан международен работодател, не се колебайте да разгледате възможностите за професионално развитие на инженери, техници и IT специалисти в микросайта на Кауфланд България в Борса.bg.

Изтончик на снимковия материал: Кауфланд България, Kaufland

Тагове: HR, кариера, Кауфланд България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД
kariera.kaufland.bg