Екипът на HTI България се гордее с постиженията на картинг състезателя Любослав Руйков и младите надежди от Pure Speed Racing Team

10.05.2022 г.3 мин.

Картинг отборът Pure Speed Racing Team, сред чиито основни спонсори е утвърденият доставчик на материали и оборудване за строителството и индустрията HTI България, продължава да жъне успехи през настоящия спортен сезон. Към момента отборът е първи в класирането на Националните картинг серии, като младата надежда Любослав Руйков води с пълен актив от точки в своя клас (Mini), съобщи за Инженер.bg треньорът на малките пилоти – г-н Станислав Каваримов.

Любо, който през март навърши 11 години, бележи високи резултати не само в родното първенство, но и в състезанията от World Karting Championship, като през сезона два пъти е стигал до финал. Предстои стартът и на италианския шампионат, който ще се проведе на пистата Франчакорта (Италия), и в който той също ще вземе участие. Любослав зае първото място и в провелата се „Купа Враца“.

„Клас Mini, в който се състезава Любо, обхваща широка възрастова граница от 8 до 13 години, което го прави много труден за по-малките състезатели. Изискват се труд, време, нужно е да си в силно конкурентна среда, за да дойдат резултатите. Въпреки това в някои маншове постигаме време в топ 3 или топ 5, което означава, че сме на прав път“, коментира г-н Каваримов.

Отлично се справят и съотборниците на Любослав. В клас Mini това са Стефан Стефановски (Скопие), и Ради Воденичаров (Панагюрище); в клас No Gear Open се състезават Томи Хаджийски (Плевен) водач във временното класиране, Илия Димитров (Пазарджик) на второ място; и в клас Rotax Senior представител на отбора е Люсиан Савов (София) шампион за 2021 г.

„Всички те са много амбициозни и имат желание да участват в големи шампионати. Но освен време и усилия, нашият спорт изисква и сериозни средства, за което сме изключително благодарни на HTI България и останалите ни спонсори“, коментира г-н Каваримов. „Вдъхновение на нашите пилоти дава 15-годишният Никола Цолов, който започна състезателния си път от нашия отбор, а сега крачи смело към Формула 1, като впечатли самия Фернандо Алонсо“, разказа ни още треньорът на Pure Speed Racing Team.

На 4 и 5 юни в Кюстендил Pure Speed Racing Team организира купа „Найден Петров“ в памет на своя колега, който загуби живота си наскоро вследствие на Covid-19.

Източник на снимковия материал: Pure Speed Racing Team

Тагове: HTI Group, Ейч Ти Ай България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ейч Ти Ай България ЕООД
http://www.hti-bulgaria.com/bg