Бетелгиус: С новия апликатор WICON етикетирането на цилиндрични продукти е още по-лесно и ефективно

22.11.2022 г.4 мин.

Бетелгиус обяви премиерата на нов продукт в „колекцията си от цялостни решения в областта на първичното и вторичното кодиране, маркиране, етикетиране, опаковане и проследяване на продукти – апликаторът WICON. „С него етикетирането на цилиндрични продукти е още по-лесно”, коментираха от доказаната българска компания, която развива дейност, свързана с доставката, монтажа и поддръжката на оборудване за продуктова идентификация и опаковане, включително необходимите му консумативи. От позицията си на експерти с дългогодишен опит в областта, професионалистите от екипа на Бетелгиус разказаха пред Инженер.bg подробности за новия апликатор на етикети за цилиндрични продукти. В следващите редове ще Ви представим какви са предимствата и добавената стойност на WICON.

С този апликатор могат бързо и лесно да се етикетират предмети с диаметър от 2 mm до 16 mm (жици, кабели, маркучи, тръби и др.). „Продуктите се поставят хоризонтално и се центрират посредством панели. С помощта на ограничител е възможно да се подравнят на разстояние 25-100 mm спрямо полето на етикета. Отпечатването и поставянето на етикет отнема от 1.8 до 6 s, в зависимост от броя на отпечатките. Процесът започва веднага щом бъде поставен съответния продукт като се задейства от педал, интерфейс за данни или I/O интерфейс”, поясниха от българското дружество.

За отпечатване на етикета е необходим принтер с централно водене на материала, както и тънка печатаща ролка – DR4-M60. За подобен тип етикети специалистите препоръчват принтера на cab, модел SQUIX 4MP – версия с центрирано водене на материала. Повече подробности за него ще откриете ТУК.

„След отпечатване, етикетът се поема от апликатора. Диаметърът на продукта се идентифицира от главата му. В зависимост от размера на етикета се определя колко пъти той ще бъде увит около съответния продукт. WICON разполага и с вграден предпазител, който предотвратява поставянето или премахването на продукти по време на работа. За да бъдат етикетирани,  артикулите трябва да са чисти и без лубриканти”, допълниха професионалистите.

Апликаторът WICON е конструиран така, че да извършва ротационно движение. Това позволява лесна смяна на ролките с етикети и термолентите. За да се предотврати ескалацията на евентуална грешка, като засядане на етикети, до по-сериозен проблем, е осигурен достъп до главата през сервизна врата.

„Философията ни за развитие е фокусирана върху нуждите на клиентите ни. Ние предлагаме иновативни продукти и услуги, които осигуряват на нашите партньори и клиенти високо качество и ефективност. Дългосрочните ни партньорски взаимоотношения се базират на професионалното отношение и компетентността на нашите мотивирани и висококвалифицирани служители”, коментираха от Бетелгиус.

За повече информация по темата, не се колебайте да се свържете с експертите от Бетелгиус. „С радост ще отговорим на Вашите въпроси и запитвания”, обърнаха се към читателите на Инженер.bg от компанията.

Източник на снимковия материал: Бетелгиус (Betelgeus)

Тагове: Бетелгиус, дистрибуция, етикетен принтер, етикетиране, индустрия, маркиране, опаковане, сервиз

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
https://betelgeus.com/bg/