Машина за бира, автоматизиран тирбушон и робот-катерач създадоха фенове на Festo

18.05.2015 г.2 мин.

Инженерни истории

Конкурсът “Productivity contest”, който Festo организира, предостави възможност на професионалисти и любители от цял свят, използващи изделия на Festo за автоматизация на електрически и пневматични системи, да демонстрират свои необикновени идеи. „Видеоклиповете, които участниците качиха на фен страницата на компанията в социалната мрежа Facebook, показаха креативни решения и изпълнения, които улесняват ежедневни дейности или пък просто служат за забавление.


Тримата победители – от Германия, Унгария и Индия – бяха поканени да посетят наскоро завършилото издание на Хановерски индустриален панаир и да получат своите награди”, съобщиха за Инженер.bg от Фесто България.Ханс-Улрих Вичел, ръководител Продажби във Festo Germany, поздравява Томас Улрих, победител в конкурса Productivity Contest.Д-р Гуидо Пърпър, ръководител Пазарни комуникации във Festo и инициатор на провеждането на Productivity Contest, поздравява Балинт Фювеши, заел второ място.Ханс-Улрих Вичел, ръководител Продажби във Festo Germany, поздравява третия в класирането Аджит Анил Мера.


Около 17 000 фейсбук потребители имаха възможността да видят 24-те видеоклипа, показващи необичайни решения в областта на автоматизацията. Победителят, Томас Улрих от Аусбург, спечели първата награда с разработка на машина за наливане на бира, която предпазва от прекомерно образуване на пяна. Машината завърта бутилката внимателно няколко пъти, така че бирата никога не прелива от чашата. Втора награда спечели Балинт Фювеши от Унгария с автоматизиран тирбушон за отваряне на бутилки вино, а трета награда грабна Аджит Анил Мера от Индия за своя робот, който може да се катери по стени.


Източник на снимков материал: Фесто България, Festo

 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg