Маските, които търсим: LEGIO.pro Maske от LEGIO GROUP – защита, комфорт и мода в един продукт

28.11.2020 г.5 мин.

Инженерни истории

Живеем в ситуация, в която носенето на предпазни маски е част от ежедневието ни. Това е причина редица производители да модифицират своята дейност, за да отговорят на пазарното търсене. А изискванията на потребителите стават все по-високи – както по отношение на нивото на безопасност, така и от гледна точка на комфорта и практичността. Затова компаниите, които не правят компромис с тези критерии, заслужено привличат нашето внимание. Една от тях е LEGIO GROUP, която представи своите иновативни маски LEGIO.pro Maske. Повече за тях предстои да Ви разкажем в следващите редове...

За максимален комфорт

Текстилната мембрана на LEGIO.pro Maske, покриваща областта на лицето, спомага за редуцирането на отделяните от носа и устата частици и е водонепропусклива. В резултат от това, бактериите и вирусите се задържат от двете ѝ страни. Външната материя е изработена от памук Ökotex Standard 100, а мембраната е от полиестер.

Отворената зона в долната част на маската позволява преминаването на по-голямо количество въздух, което дава на LEGIO.pro Maske значително предимство пред традиционните текстилни маски.

През 17-ти век в Европа върлува чумата, наричана още със страховитото название Черната смърт“. Лекарите тогава носят предпазни костюми и причудлива предпазна маска във формата на 15 cm клюн, с две дупки. За превенцията от разпространяващите се чрез отровен въздух болести в маската медиците поставят т. нар. теирак, или микс от 55 билки и други съставки като прах от месо от змия, канела, смирна и мед.

За създател на предпазните средства се счита лекарят Чарлз де Лорм, а решението за формата на маската аргументира с това, че тя ще позволи на човека да поеме от „защитната“ смес, преди агресивната болест да атакува носа и белите дробове. 

Образът на „доктора на чумата“ се превръща в основен елемент на развиващия се по това време италиански театрален жанр commedia dell’arte („професионална комедия“), както и за карнавални празници, които се организират и в наши дни.

 

С червило и прическа под маската

Освен да осигурява комфорт при дишането, иновативната конструкция на LEGIO.pro Maske в зоната на носа и устата позволява считаното от дамите за невъзможно носене на червило под предпазната маска. Но не и за сметка на безопасността, която осигуряват страничните еластични зони. С едно движение можете да носите маската като шал, който прикрепен към врата, няма да наруши формата на Вашата прическа.

Високото качество на продуктите на LEGIO GROUP намира отражение и в дезинфектанта за ръце, създаден по оригинална рецепта на Световната здравна организация. Предлага се в различни по размер разфасовки, под формата на спрей или на капки.

Атрактивно проектираните бутилки в синя оптика са подходящи за офис пространства, лечебни, здравнии обществени институции, както и за домашна употреба.

Добавена стойност и още приложения на маските LEGIO.pro Maske

Маските LEGIO.pro Maske са функционален моден аксесоар, който освен това е практичен и бърз за употреба. Те разрешават и един от най-често срещаните неприятни ефекти при носенето на предпазни средства, а именно замъгляването при носенето на очила.

Маските на LEGIO GROUP могат да бъдат дезинфекцирани лесно и предпазват при работа в среда с прах, мръсотия и пепел – условия, които са причинители и на алергии.

 

Ако сте велосипедист, LEGIO.pro Maske ще осигури ефективна защита за лицето Ви. При разработването на предпазните средства са отчетени фактори. Със създаването на продукт за многократна употреба и работа с местни производители са засегнати и други два ключови аспекта, а именно екосъобразност и устойчивост.

За да подготвим материала, използвахме информация от legio.com.

Източник на снимковия материал: LEGIO GROUP

Тагове: LEGIO, предпазни маски

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg