Да се гмурнем в дълбините! В Дубай ни очаква най дълбокият басейн в света

17.07.2021 г.4 мин.

Инженерни истории

Обичате ли да се гмуркате? Независимо дали сте сред изследователите на водния свят, или не, Ви каним на виртуална разходка до града на модерните чудеса – Дубай. Предстоят ни необикновени подводни приключения, които ще ни предложи най-дълбокият басейн в света – Deep Dive Dubai, който от 7 юли т.г. посреща своите посетители. Ние вече нямаме търпение да Ви разкажем за всички изненади, които се крият в 60-метровия басейн. Заповядайте с нас!

Вписаният в рекордите на Гинес басейн е с обем от 14 млн. литра прясна вода, които се равняват на 6 олимпийски басейна. Гмуркайки се в Deep Dive Dubai, ще попаднете в изоставен потънал град, в който има жилищна сграда и библиотека, аркадни игри като популярната от края на миналия век Pac-Man, джаги и билярдна маса. Модерните осветителни и звукови системи, инсталирани в басейна пък ще разнообразят подводната атмосфера.

За оптималния комфорт на посетителите в Deep Dive Dubai се поддържа постоянна температура на водата от 30 °С, а добрата осветеност дори и на по-голяма дълбочина осигуряват 156 лампи. В басейна се прилага и съвременен метод за пречистване на водата – с помощта на филтри тя циркулира на всеки шест часа.

Решението за проектиране на сградата на Deep Dive Dubai във формата на стрида съвсем не е случайно. Тя символизира богатата история на Обединените арабски емирства, свързана с лова на перли – дейност, която в миналото е имала значителен принос за икономическото развитие и е професионално занимание на голяма част от населението.

Не се притеснявайте, ако сте напълно начинаещ или нямате достатъчно опит в подводните занимания. От професионалните водолази и фрийдайвърите в Deep Dive Dubai ще усвоите техники и ще получите съвети относно гмуркането и конфигурирането на Вашето оборудване. Общо 56 подводни камери, обхващащи периметъра на целия басейн, следят за Вашата безопасност, а при възникнал инцидент лечение ще получите в хипербарния център, който е най-големият и, разбира се, най-модерен в региона.

Ако не се гмуркате, можете да станете част от подводното приключение, като наблюдавате посетителите водолази през големите прозорци или докато похапвате в ресторанта на басейна.

За момента посещенията на басейна са само с покани. От 28 юли т.г. обаче басейнът ще бъде достъпен за всички посетители над 10-годишна възраст, които искат да изследват чудния подводен град на Deep Dive Dubai.

За да подготвим материала, използвахме информация от deepdivedubai.com, cnbc.com и др.

Източник на снимковия материал: deepdivedubai.com

Тагове: ВиК