LOOP калкулаторът на Телетек Електроникс спестява време и усилия при конфигурацията на пожароизвестителни инсталации

20.03.2024 г.4 мин.

Присъединете се към екипа на Телетек Електроникс и започнете да пишете своя впечатляваща история на успеха!

Прецизното планиране на една пожароизвестителна инсталацията може да спести на инсталаторите ценно време и многобройни предизвикателства. Ето защо водещата българска компания в производството на технически средства за пожароизвестяване и комплексни системи за сигурност Телетек Електроникс разработи приложението Loop Calculator с цел да улесни този процес. В най-новото обучително видео на компанията специалистите разкриват тънкостите при проектирането на една пожароизвестителна система, конфигурацията и изчисляването на параметрите на свързаните в нея устройства.

„Целта на LOOP калкулатора е да помогне на проектантите при изчисляването на дължината и дебелината на кабела според броя на устройствата, зададени в проекта“, съобщиха за Инженер.bg от Телетек Електроникс. „Калкулаторът на батерията предоставя информация за точната консумация на всички устройства в системата, включително и батериите, които трябва да бъдат подсигурени за безпроблемна работа на системата за необходимия период от 72 часа“, уточниха още те.

Благодарение на калкулатора проектантите или инсталаторът имат гаранция, че комуникацията между панела и устройствата ще бъде достатъчно силна, надеждна и без прекъсвания. За целта след като сечението на кабела бъде зададено в приложението, автоматично ще бъде изчислена максималната дължина на кабела, която може да бъде постигната с него. И обратното: ако дължината на кабела се зададе предварително, калкулаторът ще изведе необходимото сечение.

LOOP калкулаторът на Телетек Електроникс е безценен помощник при проектирането на пожароизвестителни инсталации с адресируемите пожароизвестителни контролни панели от сериите iRIS и Simpo. „iRIS е гама интелигентни адресируеми контролни панели за пожароизвестяване, проектирани и конструирани така, че да покриват всички изисквания на последните европейски стандарти за качество и сигурност. Панелите iRIS представляват цялостно висококачествено, надеждно и рентабилно решение за всякакви типове проекти – от малки и средни, до големи и свързани в обща мрежа комплексни обекти“, поясниха специалистите от водещия производител.

Известно е, че голям процент от изгражданите пожароизвестителни инсталации обхващат до 100 пожароизвестителни детектора. Но без значение от мащаба еднакво важни са допълнителните функционалности, които предлагат адресируемите системи за пожароизвестяване. „Адресируемите алармени контролни панели SIMPO са оптимално решение за приложения в инсталации с малък брой детектори като високата им надеждност и функционалност ги преръща в ефективна алтернатива на конвенционалните панели за пожароизвестяване“, категорични са от Телетек Електроникс. „Опростената системна конфигурация, лесната инсталация и програмиране, както и интуитивните менюта за работа, правят панелите SIMPO подходящи за инсталации в малки обекти. С основание се счита, че те представляват също и оптимално добро решение за средноголеми обекти“, допълниха още те.

Телетек Електроникс е български производител и доставчик на решения и услуги за пожароизвестяване, сигурност и охрана, с утвърдени лидерски позиции както на местния, така и на международния пазар.

Служителите на компанията са нейният най-ценен актив и основният двигател за успеха ѝ. Във връзка с непрекъснатото развитие на своята дейност, дружеството разширява своя екип, предлагайки атрактивни условия за работа, отлични възможности за кариерно развитие и лична изява!

Научете повече за свободните позиции в Телетек Електроникс от микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс

Тагове: пожароизвестяване, проектиране, противопожарна система, Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
www.teletek-electronics.com