Новите фрези RF 100 Sharp на Gühring обработват ефективно меки и жилави материали при всякакви операционни условия

10.01.2022 г.6 мин.

Механичната обработка на меки, жилави и високолегирани материали налага специални изисквания към използваните инструменти. Грешният избор на инструмент може да доведе до слепване на стружките и задръстване, което в най-лошия случай да причини счупване на инструмента. „Новоразработената изключително остро заточена твърдосплавна фреза RF 100 Sharp на Gühring елиминира този проблем, като осигурява винаги висококачествени резултати от обработката. С преден ъгъл на рязане от 12° това е най-острата фреза в портфолиото на Gühring, която гарантира гладко и ефективно рязане на всички меки и жилави материали с якост на опън от 300 до 900 N/mm², както и с висока пластичност“, съобщиха за Инженер.bg от Гюринг България.

Комбинацията от твърдосплавен материал и покритие от AlCrN осигурява високопроизводителна обработка на въглеродни, закалени и неръждаеми стомани, както и специални стомани и алуминиеви сплави. Фрезите RF 100 Sharp могат да работят ефективно дори и при нестабилни експлоатационни условия и ситуации. Благодарение на адаптираната микро и макрогеометрия, инструментът се използва за дълъг период от време въпреки високите изисквания към технологичните процеси.

Остър ъгъл на рязане за изключително лесно рязане на всички меки и жилави материали

Преден ъгъл на рязане от 12° осигурява намалено усилие и по-ниски сили на рязане, което означава, че RF 100 Sharp може да се справи лесно с всички меки, жилави и високолегирани материали с якост на опън от 300 до 900 N/mm² и висока пластичност. Фрезите RF 100 Sharp се използват за процеси, свързани с фрезоване на канали, грубо и чисто фрезоване, фрезоване под наклон и хеликоидално потъване. Това превръща тази остра фреза в универсален инструмент за обработка на меки и жилави материали с висока пластичност.

„Диаметрите започват от 1 mm, което означава, че Sharp е оптимален за използване в микро диапазона. Той е отлично допълнение към фрезите RF 100 Microdiver на Gühring. Четирите канала позволяват използването на инструментите за довършителни операции след груба обработка с Microdiver, за да се подобри значително качеството на повърхността“, поясниха от Гюринг България.

Ефективност и висока производителност при всякакви условия на работа

„Независимо дали става въпрос за мощен фрезов център с ЦПУ или за струг с ограничена мощност, твърдосплавните фрези RF 100 Sharp са проектирани да постигат отлични резултати при различни работни условия“, допълниха българските специалисти.

В стабилни машинни условия новите фрези позволяват HPC фрезоване с изключително високи скорости на рязане и стружкоотнемане. В допълнение към конвенционалната механична обработка, те са подходящи и за GTC обработка (Gühring Trochoidal Cutting). „Въпреки това, дори при нестабилен машинен процес или нестабилно установяване (MTC), твърдосплавните фрези RF 100 

В стабилни машинни условия новите фрези позволяват HPC фрезоване с изключително високи скорости на рязане и стружкоотнемане. В допълнение към конвенционалната механична обработка, те са подходящи и за GTC обработка (Gühring Trochoidal Cutting). „Въпреки това, дори при нестабилен машинен процес или нестабилно установяване (MTC), твърдосплавните фрези RF 100 Sharp се справят с лекота, като същевременно осигуряват рязане с ниска степен на вибрации и оптимални резултати. Използваният твърдосплавен материал се характеризира със своята относително висока якост, която предотвратява счупването на фрезата при неоптимални условия или бавни скорости на рязане“, заявиха от Гюринг България. Покритието AlCrN предлага висока защита срещу износване, дори при много високи режими на рязането. Хромът осигурява допълнителна защита от окисляване, което прави покритието и фрезата оптимално решение за по-ниски скорости на обработка.

„С новите универсални фрези потребителите могат да намалят разходите си за инструменти. Когато се налага обработка с по-голяма дълбочина, вече се използват по-евтини фрези с по-малък диаметър. По този начин се пести място в инструменталния магазин, защото, благодарение на гъвкавото използване за различна дълбочина на рязане, потребителят се нуждае от по-малък брой фрези“, допълниха още от Гюринг България.

Източник на снимковия материал: Гюринг България, Gühring

Тагове: Guehring, Гюринг-България, фрезоване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Гюринг-България ЕООД
www.guehring-bg.net