Филтри LEGIO.ball осигуряват чиста питейна вода и по-добър живот за жителите на мароканско берберско село в Атласките планини

28.04.2023 г.5 мин.

Чистата питейна вода в никакъв случай не може да се приема за даденост, а с особена сила това важи за определени региони, какъвто са например Атласките планини в Мароко. Ето защо, като част от своята политика за социална отговорност, утвърденият производител на решения за дезинфекция на вода LEGIO Group подкрепи фондация ABURY, като достави филтри за вода LEGIO.ball за нуждите на мароканско берберско село, разположено в планинския район, чийто жители страдат от остър дефицит на годен за пиене и употреба воден ресурс. Повече за инициативата за Инженер.bg разказаха от екипа на немската компания.

„За нас социалната отговорност не е само маркетинг. Ние сме ангажирани с хората, животните и околната среда, като с нашите продукти за филтриране на вода, допринасяме за подобряване на качеството на живот на общността. Централно внимание в нашите производствени и търговски дейности заемат процеси, чиято цел е постигане на висока ресурсна ефективност“, коментираха от LEGIO Group.

„Запознахме се с фондация ABURY по време на Световния конгрес на FCEM (Les Femmes Chefs d’Entreprises Mondiales) 2022 в Маракеш и бързо припознахме нашите ценности в нейната дейност, която включва подкрепа за жените по пътя им към независим живот, както и образованието за жени и деца. По време на събитието основателят на фондацията Андреа Бъри се срещна с изпълнителния акционер на LEGIO.tools, г-жа Кристин Андерко, и я заведе в мароканското село, което ABURY поддържа от години. Тревожната ситуация с питейната вода в къщите там ни подтикна да осигурим водни филтри от нашето портфолио и да продължим търсенето на допълнителни решения на проблема“, разказаха още от дружеството.

Предоставените филтри са от гамата LEGIO.ball, която включва антибактериален филтър за мивка, междинен (inline) филтър и горен душ филтър. Тези продукти гарантират надеждна защита на водата за питейно-битови нужди от замърсявания с размер до 0.2 μm, включително патогенни бактерии като Легионела, Псевдомонати и др., като филтрират на 99.99999% бактерии с LOG > 7 и гъбички с LOG > 4. Освен това филтърният пълнеж се отличава с експлоатационен живот до 70 дни в зависимост от качеството на водопроводната вода.

Устройствата се монтират изключително лесно благодарение на универсалните скоби и адаптери за връзка, а подмяната на картриджа се осъществява без допълнителни инструменти.

„Филтрите LEGIO.ball могат да се използват както при наличие на бактериално огнище, така и за постоянна защита на водата, като са подходящи за жилищни и обществени сгради, в.т.ч. училища, спортни зали, ваканционни селища и хотели, болници и здравни заведения“, разясни производителят.

Продуктите са сертифицирани в съответствие с Указанията на KTW на Федералната агенция по екология на Германия и съгласно работните препоръки на DVGW W 270. Също така отговарят на европейските стандарти за качество EN ISO 9001-14001:2015 и EN ISO 13485:2016 и притежават сертификати за качество от Института по световна хигиена и токсикология.

„Благодарение на филтрите за вода, които дарихме, жителите на берберското село вече могат да се насладят на чиста вода, която има значително положително въздействие както върху тяхното здраве, така и върху социалния им живот“, допълниха още от LEGIO Group.

Във видеото по-долу можете да видите как жителите на Атласките планини използват филтрите LEGIO.ball.

За повече въпроси и директни търговски запитвания, бихте могли да се обръщате към фирма Стико БГ.

Контакти:

Телефонен номер: 0877 386 603

E-mail: info@stikobg.com

Web: www.stikobg.com

Източник на снимковия материал: LEGIO Group, ABURY

Тагове: LEGIO, ВиК, водообработка, пречистване, Стико БГ, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg