Транспортна автоматизирана система за пълнене на прахове за пране в кашони реализира Мултиинженеринг за Фикосота

30.03.2021 г.3 мин.

От водещата българска машиностроителна компания Мултиинженеринг съобщиха за Инженер.bg за един от проектите, изпълнени от екипа ѝ в областта на автоматизацията. Българските специалисти проектираха и изработиха автоматизирана система за пълнене на прахове за пране в кашони за Фикосота — бързо развиваща се фирма за производство на почистващи и перилни препарати. Повече за реализацията на проекта, както и видео-представяне с функциониращата система ще ви покажем в днешния материал.

Компанията Мултиинженеринг е специализирана в конструирането и изработката на транспортни ленти, транспортьори и цели транспортни системи с дължина и ширина, съобразени с технологията и изискванията на клиента. Компанията реализира проекти съобразени с конкретната специфика на дейност на възложителя.

„За Фикосота изградихме транспортна система с производителност 45 пакета от по 2 kg за минута. Тя се състои от два лентови транспортьора, от които единият е с възможност за регулиране на посоката и е решен конструктивно с ротационна клапа със сервозадвижване. Вторият също е със специфична конструкция и е изпълнен като наклонен лентов транспортьор“, разясниха от Мултиинженеринг.

Станете част от вълнуващия свят на машиностроенето. Екипът на Мултиинженеринг очаква своите мотивирани и отговорни нови колеги. Вижте актуалните обяви за работа в микросайта на компанията в Борса.bg!

Автоматизираната система включва още ел. табло с цветен „Touch Panel“, честотни преобразуватели, сервозадвижване, цялостно програмиране, бутони – старт, стоп и авариен, както и модул за подготовка, който разгъва кашоните и ги подава за пълнене.

„Транспортьорите, които предлагаме, могат да бъдат хоризонтални, вертикални, под определен наклон или Z-образни, а задвижването им се осъществява посредством мотор редуктор или както е в конкретния проект чрез сервозадвижване. Лентите, които се използват при изработването на транспортьорите, се предлагат в различни дебелини на платното и работна повърхност от PVC или TPU, което ги прави подходящи за редица индустрии“, коментираха още от Мултиинженеринг.

Как работи системата можете да видите от видеото ТУК.

Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг

Тагове: конвейери, машиностроене, Мултиинженеринг, процесна автоматизация, химическа промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЕТ Мултиинженеринг
http://multiengineering-bg.com/