Солтех: Най-новият автономен транспортен робот MiR1350 e ефективeн, мощeн и с усъвършенстван изкуствен интелект

09.05.2022 г.4 мин.

„Имаме удоволствието да Ви представим най-новия, по-мощен, още по-безопасен и несъмнено по-добър автономен транспортен робот MiR1350. Новият модел на Mobile Industrial Robots (MiR) е на пазара отскоро и се отличава с усъвършенстван изкуствен интелект, който повишава логистичната ефективност, борави с най-новата технология за лазерно сканиране, гарантираща безопасност при работа, и се програмира бързо и лесно, без нуждата от обучен специалист“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солтех, един от пионерите у нас в областта на технологиите за дигитална трансформация на индустрията.

Солтех предлага технологични решения на световно ниво, сред които автономни транспортни роботи на Mobile Industrial Robots (MiR). Мобилните роботи повишават логистичната ефективност на суровини, материали и готова продукция, а мощният MiR1350 е съвместим с най-високите налични стандарти за роботи. „Можете да увеличите максимално ефективността на логистичните си операции с товароподемност от 1350 kg, благодарение на новия AMR (автономен мобилен робот) от MiR, който представлява безопасна алтернатива на традиционните палетни решения със специално разработените повдигачи за автоматично повдигане, транспортиране и доставяне на палети“, коментираха от Солтех.

Усъвършенстваният изкуствен интелект задвижва робота като избира най-оптималния маршрут. Когато се натъкне на препятствия, роботът автоматично се пренасочва, за да предотврати спиране или забавяне в доставката на материали.

„MiR1350 е оборудван с най-новата технология за лазерно сканиране и има оптимална безопасност с 360-градусова видимост около себе си. Към предната му част са добавени две 3D камери, предоставящи видимост до 2 000 mm над нивото на пода“, информираха още специалистите от Солтех.

Технически характеристики на MiR1350:

  • Товароносимост:1350 kg;
  • Максимална скорост: 1.2 m/s;
  • Време за работа на батерията с максимален товар: 6.75 h;
  • Време за работа на батерията без товар: 14.5 h;
  • Габаритни размери в mm: 1350х910х320.

Предимства на транспортния робот MiR1350:

  • Голяма товароподемност, позволяваща транспортирането на палети и тежки товари;
  • Здравата конструкция, осигурява дълъг живот и лесно обслужване;
  • Подобрена способност да издържа на прах и течности;
  • Плавно и ефикасно придвижване в динамична среда;
  • Проектиран въз основа на съвременните изисквания за безопасност според ISO 3691-4.

„Освен всичко това, управлението се извършва от интуитивния интерфейс на робота MiR чрез смартфон, таблет или компютър и може да бъде програмиран на базата на предишен опит. Мобилните роботи се програмират бързо и лесно, без нуждата от предварително обучен специалист“, добавиха още от екипа на Солтех.

Според нуждите си можете безпроблемно да сменяте горните модули, като ги оборудвате с палетни вилици, конвейери, роботизирана ръка или друго оборудване, а за да научите повече за робота, посетете официалния сайт на Солтех.

Източник на снимковия материал: Солтех, MiR

Тагове: лазерни технологии, логистика, роботи, роботизация, Солтех

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Солтех ЕООД
http://www.soltec.bg/