Новата серия дефектнотокови защити EFI-P на ETI Elektroelement е със 100% автоматизиран контрол на всички ключови параметри

02.11.2020 г.4 мин.

Утвърденият европейски производител на електрооборудване ETI Elektroelement допълни своето портфолио с нова серия дефектнотокови защити EFI-P. „Автоматичните изключватели на диференциален ток EFI-P са със 100% автоматизирано управление на всички ключови параметри, по-висока надеждност и намалено разсейване на електроенергия с до 45%. Те са проектирани за номинален ток на късо съединение 10 kA“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на ETI Elektroelement.

Предимства на новите дефектнотокови защити EFI-P

Устройствата са с QR код, който съдържа информация за индивидуалните тестови показатели и производствени данни, както и ръководства с инструкции и други технически материали. Всички важни компоненти също са маркирани с QR код, съдържащ резултатите от тестовете, и по този начин дават възможност за точно проследяване и най-висок контрол на качеството. Цялата необходима информация за техническото обслужване и инсталацията може да бъде видяна отпред и отстрани на устройството, като основните изисквания за монтаж са гравирани в корпуса.

Разсейването на мощността за всеки полюс е намалено с до 45%. Автоматичните изключватели са с висока механична издръжливост над 10 000 цикъла и висока електрическа издръжливост над 4000 цикъла. Патентованият двустъпков механизъм осигурява максимална надеждност на експлоатацията. Размерите на EFI-P са същите като на предходните изпълнения от серията EFI, което прави замяната им изключително лесна. Предлагат се няколко специални версии: дефектнотокови защити за използване в системи 110, 125 и 127 V и дефектнотокови защити с неутрален полюс от лявата страна. Тестовият бутон на устройствата позволява на потребителя да проверява за понижена функционалност.

Свързващите клеми могат да се използват не само за окабеляване чрез проводници, но и за свързване към спестяващите време токопроводни шини. RCCB устройствата могат да се доставят с еднофазни и трифазни шини. Захранването е възможно както от горните, така и от долните клеми.

 

При протичане на диференциален ток бутонът за изключване се премества в положение „автоматично изключване“ (средно положение). В случай на ръчно изключване бутонът се премества в положение „изключено“ (най-долно положение). Устройствата имат индикатор за реална позиция на контакта, независимо дали са в позиция ON или OFF, а ясно маркираните клеми осигуряват подходящо свързване.

„Дефектнотоковите защити EFI-P се произвеждат на автоматизирана технологична линия, което позволява извършването на повече междинни измервания по време на процеса на сглобяване, за да се осигури най-добрата функционалност на крайния продукт. Запазването на размерите и конструкцията в EFI-P дава възможност за използване на всички аксесоари за серия EFI. Новите устройства се отличават и с подобрено фиксиране на корпуса чрез изолирани винтове“, коментираха от ETI Elektroelement.

Източник на снимковия материал: ETI Elektroelement

Тагове: ETI Elektroelement, дефектнотокови защити, електротехника, сградна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ETI Elektroelement
http://www.etigroup.eu/