Ритбул: Bessey разработи иновативна стяга за работа с една ръка EZ360, чиято въртяща се на 360° дръжка улеснява монтажа

28.01.2024 г.4 мин.

Кое прави стягите за една ръка EZ360 на Bessey толкова уникални? „Стягата за една ръка EZ360 от Bessey лесно се справя със задачите, благодарение на своите предимства пред класическите модели. Тези предимства се забелязват най-вече при дейности над главата на монтажника или когато е необходимо да се използва в същото време друг инструмент за нивелиране. Иновативният механизъм за въртене на 360° позволява оптимално адаптиране на позицията на дръжката спрямо задачата за затягане“, коментираха за Инженер.bg от водещата търговска и инженерингова компания Ритбул, партньор на Bessey Tool за българския пазар.

Независимо дали извършвате монтажни или дърводелски операции, дали сглобявате кухни и сте специалист по сухо строителство с гипсокартон, всички – и любители, и професионалисти – могат да се възползват от предимствата на EZ360 . И това е не е просто рекламна фраза. Проектантите на Bessey са успели да постигнат решение, при което цялата ръкохватка може да се върти около шината. 12-степенен заключващ механизъм гарантира надеждно задържане на избраната позиция на дръжката. В зависимост от работната ситуация е възможно да се избере най-ергономичната позиция за безопасно фиксиране на детайла, независимо къде се намира той – високо горе, долу или от противоположната страна. Същото важи и при освобождаване на стягата. Благодарение на простия механизъм с помощта на бутон, горната част може да се свали без инструменти и да се прикрепи отново към другия край на шината.

„EZ360 ми предлага всички предимства, които очаквам от стяга за една ръка, а качеството на Bessey е безспорно, както винаги. Но най-доброто при EZ360 определено е ергономичната дръжка. Мога да я позиционирам по най-добрия за мен начин и да изпълнявам ежедневните си задачи по-удобно и лесно. Препоръчвам стягата за една ръка EZ360 от Bessey на всеки, който търси надежден и ергономичен инструмент“, споделя своя опит от практиката дърводелецът Оливер Шулц от компанията Schurig, чиято централа се намира в град Бьонигхайм.

Кои са допълнителните предимства на EZ360?

Истинско пространствено чудо

Когато използвате няколко стяги едновременно в ограничено пространство, инструментите за една ръка с помпеща дръжка могат да си пречат зад шината. С EZ360 това изобщо не е проблем, тъй като дръжката може лесно да се завърти извън работната зона преди или след процеса на затягане.

Добре обмислена конструкция до последния детайл

Ако лостът за освобождаване на плъзгащата се скоба бъде натиснат, стягата може бързо да се настрои на необходимата ширина на затягане или разширяване или – ако е закрепена – да се освободи отново. Дългите предпазни капачки разпределят силата на затягане до 140 kg, което също предпазва повърхностите на детайлите.

Динамичен дизайн в съчетание с издръжливост

“В допълнение към специалния външен вид, EZ360 е и изключително здрав инструмент. При изработването му са използвани висококачествени материали, като полиамид, армиран със стъклени влакна за горната и долната част, както и закалена и полирана стомана за кухата профилна шина. Пластмасовият корпус предпазва вътрешния механизъм на дръжката от прах и стружки”, допълниха още специалистите от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Bessey

Тагове: Bessey, дървопреработване, Ритбул, ръчни инструменти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
www.rittbul.bg