Ритбул: Модулите Han-Modular Domino на Harting са следваща стъпка в развитието на промишлените модулни конектори

31.07.2022 г.4 мин.

Основата на днешната индустриална трансформация се формира от базови технологии като интерфейси за пренос на енергия, данни и сигнали. Утвърденият производител на електронни и индустриални съединители и различни видове мрежови и активни компоненти и технологии пусна на пазара модулите Han-Modular Domino. Те имат амбицията да изведат света на модулните индустриални конектори на следващо ниво. Също така отварят нови възможности за оптимизация, включително спестяване на пространство и тегло до 50%, като по този начин намаляват емисиите на CO2.

„Han-Modular Domino са следващият етап в развитието на модулните конектори. Новата серия отговаря преди всичко на изискванията на индустрията за по-голяма компактност и по-малко тегло, които да улеснят монтажа. Точно както доминото има две отделни секции, модулът Domino е съставен от две „кубчета“. Стандартната съединителна повърхност Han-Modular е разделена на две почти квадратни повърхности, в които могат да се поместят дори по-големи контакти“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма Ритбул, която предлага техническите решения на Harting на пазара у нас.

Кубчетата поддържат конфигурацията на персонализираните конектори, които съответстват точно на изискванията на конструкцията. Захранване, сигнали и данни или сгъстен въздух, както и различни контакти могат да бъдат комбинирани в един модул. Като цяло, броят на необходимите интерфейси за едно устройство е намален. Технологията на свързване осигурява по-малки размери и тегло, което означава, че в един конектор могат да се поберат повече на брой модули и типове модули, отколкото преди.

По-малко работа, по-ниски разходи за енергия

Новите конектори осигуряват допълнителни предимства на инсталаторите. Общият вложен труд намалява за сметка на по-кратките времена за сглобяване. Това е отговор на мегатенденцията в демографските промени и противодейства на недостига на квалифицирани работници. „Освен това по-леките и по-малки интерфейси допринасят за декарбонизацията. Голям производител в железопътния транспорт е изчислил, че един влак в експлоатация спестява 14 000 евро разходи за енергия с всеки килограм спестено тегло през 40-годишния си жизнен цикъл. Изчислението се основава на цените на енергията от 2015 г., като днес стойността е значително по-висока поради увеличението на разходите”, поясниха специалистите от Ритбул.

Възможност за свързване и взаимодействие Connectivity+

Harting обозначава с Connectivity+ продуктите си, които са отговор на социални мегатенденции като устойчивото развитие и демографските промени. Модулите Domino са в това число, защото спомагат за намаляване на разходите при монтажа и експлоатацията на машини и системи и пестят ресурси. „Това се отнася както за производството – произвеждат се по-малки компоненти с използването на по-малко материали и енергия – така и за транспорта, който се възползва от намаленото заемано пространство и по-малко тегло, както и от по-голямата гъвкавост. По този начин отделните възли могат да бъдат използвани повторно в смисъла на идеята на платформата за по-голяма екологичност и устойчивост”, допълниха още от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Harting

Тагове: Harting, екология, индустрия, конектори, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/