Ритбул: Нов модел регулируем ключ Joker 6004 XL на Wera с автонастройка, самофиксиране и тресчотен механизъм

04.08.2021 г.3 мин.

Мечтата на много потребители е да работят с универсален инструмент с възможно най-широка приложна област. Той трябва да бъде само един както за различните метрични, така и за инчовите размери. Инструментът следва автоматично да се адаптира към диаметъра на болтовете, да захваща надеждно елементите, без да ги поврежда, и да осигурява бърза работа. „Със плавното разтваряне на успоредните си челюсти, Joker 6004 на немската компанията Wera заменя няколко отделни гаечни ключа с различни размери. Необходимият захват се установява плавно и автоматично при закрепване на инструмента върху шестоъгълна гайка или глава на болт, или винт. Наскоро Wera добави нов модел Joker 6004 XL, който покрива диапазона от 19 до 24 mm, което в цолове е от 3/4" до 15/16"“, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска търговска фирма Ритбул, която предлага професионалните ръчни инструменти на немската компания Wera у нас.

Интегрираният лостов механизъм фиксира надеждно главата между челюстите, като значително намалява риска от изплъзване или нараняване на крепежния елемент. Тресчотният механизъм осигурява бързо и последователно завинтване без да се сваля ключът. Благодарение на правоъгълните призми в челюстите, ъгълът на обратно завъртане е само 30°. Дизайнът с едно рамо, в съчетание с тресчотката и ъгловата призма, позволява работа, дори в ограничени пространства.

Основни характеристики на регулируем ключ Joker 6004 XL:

Автоматично и безстепенно саморегулиране

„Благодарение на автоматичното безстепенно самонастройване на успоредните захващащи челюсти, регулируемият ключ Joker 6004 обхваща всички размери в съответната област на приложение. При поставяне върху гайка или болт, инструментът автоматично установява необходимия размер, без да е нужно допълнително регулиране“, поясниха специалистите от Ритбул.

Предпазва главите на крепежните елементи

Успоредните гладки челюсти на Joker 6004 създават контактно напрежение върху повърхностите, като по този начин се избягва закръгляване на ъглите на гайката или на главата на винта при предаване на усилието.

Тресчотен механизъм за бърза работа

„Тресчотният механизъм осигурява бързо и непрекъснато завинтване, без необходимост от свалянето на инструмента“, поясниха още от фирма Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Wera

Тагове: Wera, Ритбул, ръчни инструменти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/