Ритбул: Кабелно свързване без инструменти със супер компактния лостов клемен блок на WAGO за печатни платки от серия 2601

17.12.2021 г.4 мин.

Немската компания WAGO e световен лидер в техническите решения  за свързване чрез пружинен механизъм, на базата на технологията си Cage Clamp. Тя представлява система за кабелно свързване, която е в състояние да отговори на всички специфични нужди на потребителите. „Свързването в клемите на проводници с малки напречни сечения в полеви условия вече е още по-удобно. Новата серия 2601 включва първите супер компактни клемни блокове с лостова технология за свързване на печатни платки без инструменти. Блоковете дават възможност за бързо и лесно окабеляване с проводници с напречни сечения от 0.14 до 1.5 mm² (26 до 16 AWG)“, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която предлага изделията на WAGO на пазара у нас.

Предимства на новата серия 2601 са:

  • Лесно окабеляване без инструменти чрез лостова технология за малки напречни сечения на проводниците от 0.14 до 1.5 mm² (26 до 16 AWG);
  • Изключително компактно решение, което изисква много малко място върху платката;
  • Директно свързване на едножилни и многожилни тънки проводници с кабелни втулки чрез технологията Push-in Cage Clamp;
  • Възможност за хоризонтално или вертикално свързване към платката.

Благодарение на технологията Cage Clamp, едножилните и многожилните кабели с тънки проводници и кабелните накрайници могат да бъдат свързвани чрез удобното им вкарване в клемния модул. Свързването на тънки проводници и разединяването на всички видове проводници се извършва бързо и лесно, благодарение на лостовата технология. Окабеляването без инструменти е интуитивно и разбираемо за използване, а лостовата технология гарантира, че точката на контакт е винаги надеждно затворена.

Поради малките си размери, компактните клемни блокове за печатни платки от серия 2601 не заемат почти никакво място върху платката. Те могат да бъдат свързвани към печатната платка както хоризонтално, така и вертикално с разстояния между контактните пинове от 3.5 mm. Това превръща серията 2601 в оптимално решение за приложения в промишлената електроника, в захранващи блокове, инсталациии за интелигентен дом и контролни табла. По заявка клемните блокове от серията 2601 могат дори да бъдат маркирани или да бъдат с нанесен печат отпред и отгоре.

„Със серията 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология за всички класове на производителност, като предлага оптимално решение за свързване на устройства в полеви условия. Новите клемни блокове от серия 2601 ще са налични от първото тримесечие на 2022 г.“, добавиха още от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, WAGO

Тагове: WAGO, кабелно оборудване, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/