Как с помощта на колаборативния робот CRX-10iA/L на FANUC Коледа се превръща в детска игра

24.12.2020 г.3 мин.

Помните ли онзи трепет, който изпитвахме като деца в навечерието на Коледа, вперили поглед в дългоочакваните подаръци, скрити в празнични опаковки с лъскави панделки, които всеки момент ще отворим... Когато обаче подаръкът ни не е на една ръка разстояние, винаги е добра идея да имаме помощник, с който отварянето на подаръците бързо се превръща в детска игра. Именно в такава роля можем да видим колаборативния робот на FANUC – CRX-10iA/L в тазгодишното коледно видео на компанията.

А то ни пренася в последните работни часове за годината. Сред затихналата атмосфера на празния офис се появява момиченце – „малкият инженер“ на FANUC, което не може да скрие своя ентусиазъм от коледните подаръци, които вижда. Упоритите му опити да достигне високо разположените празнични пакети, не се увенчават с успех.

В този момент обаче, скрит зад червена покривка, се показва колаборативният робот на FANUC – CRX-10iA/L. Чрез умелото управление на „малкия инженер“, роботът прецизно подава една по една кутиите.

Забавната сюжетна линия във видеото проследява отварянето на всеки от подаръците. Ентусиазмът на „малкият инженер“ на FANUC бързо е заместен от недоумение, когато във всеки от пакетите вместо своя подарък открива очила, чорапи, шпатула, тиган.

Какъв е финалът ли? Изгледайте видеото и ще разберете!

Освен като помощник за коледните подаръци, колаборативният робот CRX-10iA/L на FANUC намира приложение в съвременното автоматизирано производство. Вижте повече за характеристиките на робота в материала на Инженер.bg, както и в коментара от екипа на ФАНУК България по време на тазгодишното издание на изложението Robotics Strategy Forum.

Източник на снимковия материал: FANUC България, FANUC

Тагове: FANUC, процесна автоматизация, роботизирани системи, ФАНУК България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/