Новите плоски сменяеми фрези MULTI-MASTER на Iscar се отличават със стабилно рязане в разнообразни приложения

16.08.2021 г.3 мин.

MULTI-MASTER е продуктова гама от портфолиото на Iscar, един от световните лидери в производството на режещи инструменти и аксесоари за металообработка. Линията от опашки и уникални сменяеми глави за фрезоване с разнообразни приложения включва сферични фрези, фрези с право рамо за обработка на отстъпи и фрези за прорязване на канали. Индексирането е бързо и удобно, благодарение на резбовото съединение. Тъй като инструментът не се изважда от машината, отпада и времето за настройка при смяна на главата.

MULTI-MASTER представлява високотехнологично алтернативно решение на HSS и твърдосплавните фрези. „Iscar разшири продуктовата гама MULTI-MASTER чрез попълването ѝ с нови твърдосплавни плоски глави за пробиване на отвори. Новите инструменти MM ECDF имат 2 режещи ръба и се предлагат с номинален диаметър от 8 до 20 mm. Главите са с остър ъгъл, предназначен за пробиване на отвори с малка дълбочина до 1.2xD с допуск на диаметъра DC h7“, информираха за Инженер.bg от Искар България.

„Продуктовата линия MULTI-MASTER осигурява отлична възможност за прецизна повторяемост на операциите, без да се налага заточване на инструментите. Фрезовите глави MULTI-MASTER са пресовани и се отличават с усъвършенствана геометрия и остро заточени ръбове на рязане. Възможността за високоскоростна обработка с висока издръжливост и износоустойчивост се дължи на използваните твърдосплавни материали марка IC908 или IC903 на Iscar, които са субмикронни субстрати с покритие PVD TiAlN“, допълниха българските специалисти.

Новите сменяеми глави за пробиване на отвори MM ECDF са проектирани специално за обработка на стомана, чугун и неръждаема стомана (б.ред. материални групи на Iscar 1-20). Те са произведени от специалния твърдосплавен материал IC908 на Iscar. „Благоприятната комбинация от различни геометрии и материали на опашките от серията MM значително подобрява динамичното поведение на инструмента и осигурява стабилно рязане в различни приложения, дори при неблагоприятни условия на обработка“, коментираха още от Искар България.

Източник на снимковия материал: Искар България, Iscar

Тагове: Iscar, Искар България, рязане, фрезоване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Искар България ЕООД
http://www.iscar.bg/index.aspx/countryid/38