Оптични лазери F-T на Bodor за рязане на тръби и листов материал – многофункционалност и ефективност в една машина

17.09.2020 г.4 мин.

Комбинираните лазерни машини от серията F-T на Bodor са предназначени за рязане на листов материал и тръби от въглеродна стомана, неръждаема стомана, алуминий, месинг и легирани сплави. „Тежката рамка на основата от чугун прави оборудването по-стабилно при работа, а леките портални греди от алуминий дават възможност за постигането на по-бърза обработка. Съвременният промишлен дизайн осигурява по-големи възможности за проектиране от типа човек-машина, а софтуерът за управление гарантира по-висока точност на рязане“, коментираха за Инженер.bg от Бодор България, изключителен представител на доказания производител на машини за лазерно рязане Bodor Laser у нас.

Машините за лазерно рязане на листов и тръбен материал от серията F-T са предназначени да изрязват множество отвори с декоративна и функционална цел в тръби с диаметър от 20 mm до 230 mm и дължина от 3000 m до 6000 mm. Размерите на работната площ за различните модели са:

  • F3015T: 3000х1524 mm;

  • F4020T: 4000x2000 mm;

  • F6015T: 6100х1524 mm;

  • F6020T: 6100х2000 mm.

Разполаган с автоматично фокусиране

„Автоматичният фокус е приложим за различни разстояния, които се контролират от системата за управление на машината. Точката на фокусиране се установява автоматично в процеса на рязане, за да се постигне оптимален процес при рязане на листов материал с различни дебелини. Тъй като операционната система сама настройва фокусното разстояние, отпада необходимостта от ръчно регулиране, което ефективно намалява грешките и неизправностите, предизвикани от ръчни операции“, поясниха от Бодор България.

„Използването на технологията за първоначален срез Bodor Lightning намалява с 90% времето за перфорация. Bodor Lightning, съвместно с Bodor Genius, постига нов процес на перфорация, който не зависи от качеството на материала и по този начин осигурява оптимално рязане, икономия на газ и електроенергия и понижава разходите“, допълниха от Бодор България. При рязане на различни материали с различна дебелина, ръчното коригиране на фокусното разстояние е изключително неефективно. Автоматичното фокусиране на лазерната глава определя прецизно необходимите параметри, извличайки ги от системната памет.

Увеличението на фокусното разстояние при перфорация, отделната настройка на фокусното разстояние при перфорация и фокусното разстояние при рязане гарантират повишена прецизност на процеса.

Вграденият двоен контур на водното охлаждане осигурява постоянна температура на колимиращите и фокусиращите лещи, като предотвратява прегряването и удължава експлоатационния живот на лещите. Повишената защита на колимиращата и фокусираща оптика предпазва надеждно най-важните компоненти на системата.

„Машините от серията F-T на Bodor предлагат по-удобно опериране, по-стабилна работа и се характеризира с по-голяма ефективност на рязане и по-широк диапазон от области на приложение. В момента лазерите за рязане на метал се използват за изработване на части за електрониката, производството на електроенергия, в машиностроенето, при производството на литиеви енергийни технологии, опаковъчни линии, фотосоларни инсталации, LED технологии, в автомобилната промишленост и др.“, коментираха в заключение от Бодор България.

Източник на снимковия материал: Бодор България, Bodor Laser

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бодор България ЕООД
http://www.bodor.bg