Здрава конструкция, висока ефективност и разнообразие от материали – Електра Помп представя гамата помпи Saer L

16.02.2021 г.3 мин.

През януари т.г. италианският производител на помпени решения Saer фокусира вниманието ни върху своята серия L. „Благодарение на здравата си конструкция и сферографитния чугун, от който са изработени частите под налягане, серията Saer L намира приложение не само в гражданския сектор, но и в промишления, където са обичайни по-високите температури“, съобщиха за Инженер.bg от Електра Помп утвърдена българска инженерингова компания и оторизиран представител на Saer.

С гама от над 170 модела и налични опции за изработка с различни видове механични уплътнения и материали, Saer L дава отговори на широко разнообразие от нужди. Размерите са от DN 32 до DN 150, а мощностите от 0.18 до 90 kW, дву- и четири полюсни.

„Серията се отличава със завиден потенциал за енергоспестяване, дължащ се на висока ефективност както от гледна точка на хидравликата (по-голямата част от серията e с MEI 0.7), така и на електрическата част. Помпите са оборудвани с високоефективни IE3 двигатели, а при поискване е възможно да се постави и IE4. Освен това версиите до 15 kW могат да се надстроят с вграден честотен преобразувател (версия L-IVE)“, обясниха от Електра помп.

Сред допълнителните характеристики на серията Saer L са:

  • Няколко опции за работното колело и уплътнителните материали;
  • Моноблок версия до DN 65;
  • Вертикална или хоризонтална инсталация;
  • Регулируема височина на постамента при поискване. Той поддържа теглото на помпата и ограничава предаването на напрежение към тръбите;
  • Всички помпи от серията Saer L са произведени в Италия.

„В момента помпи L се инсталират в оранжерия в Източна Европа, която ще се използва за отглеждане на различни видове зеленчуци. Проектът включва общо 35 помпи от шест различни модела с мощност от 0.25 kW до 1.5 kW, с 2 и 4 полюса“, поясниха още от Електра Помп.

Повече за серията можете да видите във видеото долу.

Източник на снимковия материал: Електра Помп, Saer, pixabay.com

Тагове: Saer, ВиК, Електра Помп, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електра Помп ООД
http://electrapomp.com/bulgarian/