Кимекс: Новите заваръчни апарати X5 FastMig на Kemppi гарантират бързо заваряване без компромис с качеството

03.11.2020 г.8 мин.

Дори и малки подобрения в ефективността на заваряването могат да повлияят положително върху общата производителност и да доведат до значителна икономия на средства. Инвестирайки в стабилно, надеждно и универсално оборудване, потребителите имат възможност да подобрят и да управляват по-добре разходите, свързани със заваръчни дейности. „X5 FastMig на Kemppi е универсален заваръчен апарат за електродъгова заварка, който използва енергийно ефективна инверторна технология. Той се предлага в две изпълнения: със сила на тока 400 А и 500 А“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

Нискокачественото заваръчно оборудване и лошият контрол върху параметрите могат да доведат до проблеми с качеството на заваряването, създавайки предпоставки за необходимост от допълнителни процеси на обработка след заваряването и дори допълнителна поддръжка на оборудването. Всичко това изисква повече работен персонал и води до материални разходи.

„X5 FastMig е най-новата индустриална система от най-висок клас за MIG/MAG заваряване на финландския производител Kemppi. Предлагайки усъвършенствани заваръчни характеристики и модулна конструкция, X5 FastMig отговаря на широкообхватни нужди за професионално използване в промишлена среда“, допълниха от водещата българска инженерингова и търговска компания Кимекс.

Може да имате квалифицирани заварчици, но те се нуждаят от добри инструменти, за да демонстрират способностите си. X5 FastMig съчетава тези основни умения с лесно и точно задаване на параметри, както и високо качество на заварките, което означава по-продуктивно заваряване.

По-високо качество – по-малко разходи

Автоматично калибриране

По-голямата част от дисплеите за параметрите на заваръчното оборудване показват само напрежението на захранващия източник и не компенсират пада на напрежението в резултат на електрическото съпротивление в удължената кабелна верига. Това може да е причина за значителна разлика между действително използваното напрежение и това, което заварчикът вижда на дисплея на машината. Резултатът води до неточно определяне на работните параметри и до потенциално сериозни проблеми с качеството на заварката.

X5 FastMig включва функция за автоматично калибриране, гарантираща, че показваното напрежение е действителното напрежение, независимо от дължината на кабела и съпротивлението на заваръчната верига. Автоматичното калибриране става лесно и бързо, измервайки действителното съпротивление на веригата и компенсирайки всяка избрана настройка на системата X5 FastMig, гарантирайки настройките и точното спазване на спецификациите WPS.

Възбуждане на дъгата

С технологията Touch Sense Ignition (TSI) X5 FastMig намалява заваръчните пръски и минимизира допълнителната обработка след почистване, което означава по-ниски разходи за труд и материали и повече готови детайли на ден.

Контролът на заваръчната дъга на X5 FastMig може да бъде допълнително оптимизиран с  процесите Wise, разработени от Kemppi, които позволяват създаването на висококачествени заваръчни шевове с висока якост за специфични професионални приложения.

Работните площадки с тежки експлоатационни условия изискват обхват и достъп

За се осигури достъп до мястото на заварката на работната площадка често се изисква дълъг свързващ кабел, поставен между електрозахранващия източник и телоподаващото устройство. „Подобните заваръчни апарати на други производители увеличават разходите за обслужване и поддръжка, както и времето за диагностика и набавяне на материали, защото използват многожилни свързващи комуникационни кабели. X5 FastMig използва стандартен 3-жилен кабел между източника на захранване и телоподаващото устройство, поддържайки минимални разходи за обслужване и задавайки най-добрия индустриален стандарт“, поясниха от фирма Кимекс.

Модулен и ергономичен дизайн

X5 FastMig е предназначен основно за индустриално MIG/MAG заваряване, но също така предлага DC TIG и MMA заваръчни процеси и повърхностно рязане. Гъвкавата модулна система с широка гама от аксесоари осигурява оптимално решение за производствени линии и работни станции, позволявайки по-дълго чисто време на дъгата и по-добра ергономичност.

Например, когато заварчикът работи върху монтажни приспособления, X5 FastMig предлага опция за окачени телоподаващи устройства, алтернативни типове заваръчна тел, параметри на заваряване и подобрени заваръчни процеси. Избирайки заваръчен пистолет потребителите съкращават времето, прекарано в движение в рамките на работната станция за промяна на настройката. Кабелите за заваръчните пистолети не са на пода и работният процес се подобрява.

Болки в гърба от повдигане на газовите бутилки?

Четириколесната транспортна количка за газови бутилки X5 Gas Cylinder Cart разполага с въртяща се платформа, която позволява по-лесно и по-безопасно зареждане на газовите бутилки на нивото на пода без допълнително повдигане.

Поставяне на тежките макари със заваръчна тел?

X5 Wire Feeder 300 подобрява безопасността при смяна на макарите. Конструкцията с горно зареждане осигурява лесен достъп, както и бързо и безопасно зареждане на заваръчна тел.

Умора в китката?

Добре балансираните пистолети за заваряване Flexlite GX се отличават с гъвкави кабелни комплекти и шарнирна кабелна защита, намаляваща натоварването на китката.

Лесна и бърза настройка

Преди заварчикът да започне работа, той трябва да се запознае със заваръчното оборудване и да зададе необходимите параметри. Запознаването с функциите и с начина на работа с X5 FastMig става за минути. Графичният 5.7-инчов TFT екран AUTO осигурява ясен преглед и интуитивно използване. От него се избира какъв е типът и размерът на заваръчната тел и режимът AUTO ръководи бързо и просто настройката на параметрите по скорост на подаване.

Предлага се и опция с панел, който е с традиционната структура за настройка на параметрите с два бутона.

Анализът на данни създава стойност

„Ако имате възможност да измервате и наблюдавате, обикновено можете да подобрите производителността на заваряване като цяло. Свързването на X5 FastMig към софтуер за управление на заваръчните процеси WeldEye осигурява възможност за измерване, записване и анализиране на конкретните заваръчни характеристики и създаване на графици за рутинните спецификации за заваряване WPS, както и за квалификация на персонала“, коментираха от фирма Кимекс.

„Само с няколко щраквания потребителите придобиват актуална представа за хода на заваръчните дейности или могат да наблюдават качеството в реално време по параметрите на заваряване, събрани цифрово от работните станции. WeldEye също така осигурява 100% проследимост на всяка направена заварка, като по този начин гарантира високо качество пред клиентите и предоставя ценно конкурентно предимство“, допълниха в заключение от експертите от българската компания.

Източник на снимковия материал: Кимекс, Kemppi

Тагове: Kemppi, заваръчно оборудване, заваряване, Кимекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кимекс ООД
http://www.kimex-bg.com/