Индустриални роботи: Коботите Elfin на компанията Han's Robot съдействат за постигане на интелигентно производство

05.07.2022 г.5 мин.

С нарастващите разходи за труд и ожесточената конкуренция в производствената индустрия, валидна особено за района на Големия залив*, трудоемките процеси от миналото се налага да бъдат усъвършенствани, отваряйки прозорец за иновации и нови тенденции. „В резултат на тези процеси изграждането на интелигентна фабрика е ключов момент за постигане на високоефективно съвременно производство. Следователно изборът на подходящи роботизирани продукти, които да участват в производството и приложенията във фабриката, е важен етап от създаването й“, коментират за Инженер.bg от водещата инженерингова и търговска компания Индустриални роботи, която предлага колаборативните роботи Elfin на Han's Robot у нас.

От гледна точка на техническите тенденции колаборативните роботи ще се превърнат в основно направление в развитието на промишлените роботи, а сътрудничеството между човек и робот ще стане важен елемент от индустриалното производство.

През 2021 г. Han's Robot взе участие в 3-то издание на Международното изложение за роботика и автоматизация в Южен Китай и Китайския форум за модерни производствени технологии, предоставяйки стратегии за промишлено развитие на производствената индустрия.

По време на изложенията Han's Robot представи колаборативния робот Elfin и неговите седем важни приложения: водонепроницаемо изпълнение със степен на защита IP66, обучение, маркиране, шлифоване, заваряване, медицински грижи и търговия на дребно. Тъй като тези приложения могат да се използват в много ключови отрасли на производствената индустрия навсякъде по света, участието на Han's Robot привлече много посетители и клиенти.

„Han's Robot се ангажира в непрекъснатото насърчаване на трансформацията в областта на производствения интелект. Мисията на компанията е да бъде в помощ на хората чрез роботизирана технология. Чрез непрекъснато подобряване на производителността тази цел съдейства за постигане на по-бързо развитие както в Китай, както и по целия свят”, коментираха от Индустриални роботи.

„Спечелили доверието на партньори в над 100 държави и региони по света, колаборативните роботи Elfin помагат за постигане на ефективност, безопасност и рентабилност на производствените процеси“, допълниха българските специалисти.

Примерни приложения на коботите Elfin – от електрониката до съвременната медицина

Какви са примерните възможни приложения на коботите Elfin, бихте могли да видите във видеоматериала. Сред тях са:

 • Производство на компютри: зареждане и манипулиране на компютърни дънни платки;
 • Електроника: маркиране на автоматични прекъсвачи; зареждане и манипулиране на печатни платки;
 • Битови електроуреди: зареждане и манипулиране на процесорни платки на климатици;
 • Производство на мобилни телефони: лазерно рязане на екраните на мобилните телефони; контрол на качеството;
 • Производство на полупроводници: манипулиращи операции, манипулация на подложки за полупроводници;
 • Металообработка: обслужване на машини с ЦПУ управление; заваряване, шлифоване, лазерно маркиране;
 • Автомобилна индустрия: автоматично почистване и премахване на ръжда от детайли; лепене на фарове; асемблиране; завиване на крепежни елементи; нанасяне на лепило върху държачите на коланите; трикоординатна инспекция; маркиране на пресформи;
 • Производство на елементи за санитарни приложения: операции от типа „pick & place“, асемблиране; заваряване чрез триене на цилиндрични детайли;
 • Интелигентни хранилища: интелигентно вземане и поставяне, преглед и запълване;
 • Инспекция на тръбопроводи;
 • Обучение: виртуално обучение; цикли на поточна линия;
 • Продажби на дребно: робот за сервиране на кафе и чай с мляко;
 • Медицина: автоматично разпределяне на лекарства; хирургична асистенция; анализ на нуклеинови киселини; манипулиране при производство на епруветки и др.

*Районът на Големия залив е мегаполис , състоящ се от девет града и два специални административни района в Южен Китай. Това е най-голямата и най-населената градска зона и е сред четирите най-големи заливни райони в света, сравнима със заливните зони на Ню Йорк , Токио и Сан Франциско. Предвижда се тя да се превърне в интегрирана икономическа зона, целяща да поеме водеща роля в световен мащаб до 2035 г.

Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, Han's Robot

Тагове: Elfin, Индустриални Роботи, процесна автоматизация, роботи, роботизация, роботизирани системи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Индустриални роботи ЕООД
http://www.roboti.biz/