ГоПроджект: Освободете продукцията от нежеланите феромагнитни замърсители с помощта на магнитен барабан MB на Sollau

09.08.2022 г.4 мин.

Магнитният барабан MB на Sollau е многофункционално устройство, което служи за качествено, автоматично и непрекъснато отделяне на феритни частици от инертни материали. Подобни системи с постоянни магнити улесняват отстраняването на метали с магнитни свойства, осигурявайки автоматично възстановяване, без спиране и престои, на производствения процес. Наред с това, магнитното решение гарантира защита от повреда на последващото оборудване, като мелници, шредери и др. Това съобщиха за Инженер.bg от водещата инженерингова и търговска компания ГоПроджект, която предлага продуктите на чешкия производител Sollau на българския пазар.

„Ключова част от конструкцията на магнитния барабан е вътрешно магнитно ядро с форма на полумесец, състоящо се от феритни или неодимови магнити NdFeB, и външен барабан от неръждаема стомана, който се върти на вал около фиксираните магнитни ядра. Мощните постоянни магнити улавят и влачат по повърхността на барабана феромагнитните примеси, които при въртенето падат отвъд неговата магнитна ос“, обясниха специалистите от ГоПроджект.

За разлика от магнитния цилиндър, магнитният барабан не е неразделна част от транспортьора, в резултат на което е възможно да бъде разположен в неговия край или под бункер. „Барабанът може да бъде поместен и в корпус от неръждаема стомана с изходи към два бункера. Така, немагнитните материали попадат в първия бункер, а уловените феритни частици се транспортират по повърхността на барабана и падат отвъд неговата магнитна ос във втория бункер“, уточниха от българската фирма.

Магнитният барабан MB прихваща както малки, така и големи феромагнитни парчета. „Неговите размери и вида на постоянните магнити могат да бъдат изцяло съобразени с производствените нужди на клиента“, поясниха от ГоПроджект. „Феритните магнити гарантират почти неограничен експлоатационен живот на устройството, но при необходимост от по-висока магнитна сила, препоръчваме барабанът да е снабден с изключително мощни неодимови магнити NdFeB, особено в случай на отделяне на по-малки феромагнитни частици от материали с лоши насипни свойства“, добавиха те.

Магнитният барабан се предлага както като отделно решение, така и в корпус от неръждаема стомана. При необходимост корпусът може да бъде оборудван с фланци за изпускателни съединители, които позволяват свързването на машината към вентилационната система с цел да се изтеглят уловените от барабана примеси. Този вид магнитни сепаратори са широко застъпени в различни сектори на промишлеността, като хранително-вкусовата, рециклиращата, минната, дърводобивната, пластмасовата, керамичната, стъкларската и др.

Много-барабанен магнитен сепаратор за надеждно и скоростно уславяне на нежелани феромагнитни замърсители

„Много-барабанният магнитен сепаратор е магнитна система, изградена от няколко барабана, която опростява и ускорява прихващето на феритни частици, включително слабо магнитна неръждаема стомана. Силните постоянни магнити улавят и влачат феромагнитните примеси по повърхността на въртящите се барабани. Отделените парчета падат извън магнитната ос на горния барабан, а пречистеният материал се изсипва върху барабана под него, където процесът на отделяне се повтаря по същия начин“, коментираха още от ГоПроджект.

Източник на снимковия материал: ГоПроджект, Sollau

Тагове: Sollau, ГоПроджект, магнитна сепарация, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ГоПроджект ЕООД / GoProject
https://goproject-bg.com/