ГоПроджект: Магнитният сепаратор TM на Sollau за бункери на шприц машини е ефективно, лесно за поддръжка и рентабилно решение

15.11.2023 г.5 мин.

ГоПроджект предоставя 100% професионален сервиз с бързо, гъвкаво и качествено обслужване на всички предлагани продукти и решения

Един от най-често прилаганите методи за производство на пластмасови изделия е леенето под налягане, наричано още шприцоване. То е предпочитана технология за работа, поради многобройните преимущества, които има, като например, по-малки оперативни разходи, възможност за изработка на разнообразни и сложни детайли, както и висока производителност на процеса. За още по-голямата ефективност на производството спомагат и специално разработените за бункерите на шприц машините магнитни сепаратори от серия TM на утвърдената в областта на магнитната сепарация чешка компания Sollau.

„Магнитният сепаратор на бункерите за шприц машините е предназначен да почиства метални примеси от свободно течащи сухи материали, като например гранули, натрошени пластмасови материали и др. Този сепаратор предпазва от повреди от метални примеси шприц машините със стандартни конусни бункери и последващото оборудване за обработка“, обясниха за Инженер.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма ГоПроджект, оторизиран представител и дистрибутор за България на чешкия производител.

Принципът на работа на устройството се изразява в действието на много силно магнитно поле, генерирано от неодимови магнити NdFeB, разположени вътре в епруветките. То улавя всички метални частици, попаднали по повърхността на решетките при преминаването на насипния прахообразан материал покрай магнитните тръби. „Благодарение на неодимовите магнити магнитните примеси, уловени в тръбите, не се отмиват от потока на непрекъснато изливания материал – нещо, което обичайно се случва, ако сепараторите са снабдени с по-слаби феритни магнити“, заявиха от българското дружество.

Специални телескопични магнитни тръби, изработени от неръждаема стомана, изграждат конструкцията на магнитната решетка. Именно благодарение на тази структура почистването се осъществява много лесно и бързо. „В процеса на почистване магнитните ядра се изтеглят ръчно от неръждаемите тръби и железните частици падат от тях. За разлика от  нетелескопичните магнитни решетки, които се налага да се почистват на ръка изключително трудоемко, нашите магнитни сепаратори за бункери са не просто лесни за почистване, но и осигуряват ненадмината ефективност и надеждност при работа. Наред с това, те предлагат бърз монтаж и транспортиране – от едно място на приложение на друго, не изискват поддръжка и са икономически изгодно решение“, категорични са специалистите от ГоПроджект.

Магнитният сепаратор за бункери на шприц машини от серията TM на Sollau е наличен в следните разновидности:

- TM основна версия

  Основни характеристики:

 • Бързо и лесно почистване благодарение на системата от телескопични магнитни тръби;
 • 9000 G на магнитната сърцевина и до 6000 G на защитния капак от неръждаема стомана;
 • Фиксирани дисперсионни конуси за по-добро разнасяне на материала върху повърхността на магнитните тръби.

- TM FL сепаратор с интегрирана плоча

  Основни характеристики:

 • Интегрираната плоча предотвратява изтичането на материал през магнитния ръб на бункера;
 • По-добра ефективност на сепарация;
 • Бързо и лесно почистване благодарение на системата от телескопични магнитни тръби;
 • 9000 G на магнитната сърцевина и до 6000 G на защитния капак от неръждаема стомана;
 • Фиксирани дисперсионни конуси за по-добро разнасяне на материала върху повърхността на магнитните тръби.

- TM EKO версия със затворени ядра

  Основни характеристики:

 • Бюджетна версия (атрактивно съотношение цена/производителност);
 • Висока сила на изтегляне;
 • До 12 200 G върху защитния капак от неръждаема стомана;
 • Полиран дизайн;
 • Ръчно почистване.

При необходимост от съдействие, екипът от сервизни специалисти на ГоПроджект е на разположение на своите клиенти 24/7, предоставяйки навременно, качествено и професионално обслужване на всички предлагани от компанията решения!

Не се колебайте да се свържете с експертите от фирмата на телефон 0889 385 748!

Източник на снимковия материал: GoProject, Sollau

Тагове: Sollau, ГоПроджект, магнитна сепарация, производство, шприцмашини, шприцоване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ГоПроджект ЕООД
www.goproject-bg.com