Галика България: Високоскоростно струговане и фрезоване с металообработващи центри Artery на Weisser

21.04.2021 г.3 мин.

Weisser е един от световните лидери в разработката и производството на многофункционални обработващи и стругови центри. Дългогодишните традиции и ноу-хау на компанията намират пресечна точка в серията хоризонтални металообработващи центри Artery. „Чрез техническо решение за потискане на вибрациите, вградено в центрите Artery на Weisser, е постигнат оптимизиран дизайн със симетричен температурен профил. Използването на сачмено-винтови двойки с изключително здрава и надеждна конструкция намалява износването и има положителен ефект върху разходите, свързани с поддръжката и експлоатацията“, коментираха за Инженер.bg от Галика България, клон на утвърдената международна компания Galika, която предлага машините на Weisser на българския пазар.

Центрите Artery са оборудвани с оригиналния шпиндел със синхронен електродвигател на Weisser, който е разработен на базата на технологията Direct Drive, а конструктивно е решен с високопрецизни лагери. „В този възел на обработващия център са вложени повече от 150 години опит в разработката, проектирането и производството на електрошпиндели“, поясниха от Галика България.

Серията хоризонтални металообработващи центри Artery осигурява високоскоростно струговане и фрезоване по оси Y/B. Машините са решени конструктивно с главен шпиндел, дискови револверни глави и контрашпиндел. Радиалното биене на главния шпиндел и контрашпиндела впечатлява с изключително ниската средна стойност от 0.002 mm, а диапазонът на накланяне на оста B е ± 110°. Предимство на металообработващите центри на Weisser е способността да обработват два детайла едновременно или един, захванат в двата патронника.

Високоефективният шпиндел за фрезоване по оси Y/B позволява бързо и ефективно пробиване и фрезоване без използване на задвижвани инструментални държачи“, допълниха експертите на Галика България.

Металообработващите центри се предлагат с различни опционални възможности, например мултифункционален център за автономна, изключително прецизна и рентабилна шестстранна обработка на прътов материал или високоефективен прецизен 5-осен струг. Дори в режим на продължителна експлоатация Artery работи прецизно с максимална точност на шпиндела. Друго предимство е, че компактният шпиндел за фрезоване (по ос B) може да бъде заменен с няколко прости стъпки и без необходимост от квалифициран персонал.

Благодарение на своите механични и динамични свойства, Artery осигурява изключителни добри и постоянни резултати по отношение на производителността, характерна за този клас металообработващи центри“, допълниха в заключение от българското дружество.

Повече за работата на Weisser Artery можете да видите във видеото.

Източник на снимковия материал: Галика България, Weisser

Тагове: Galika, Галика България, металообработваща промишленост, металообработка, фрезоване