Видео: Нов робот на Fanuc сортира и опакова по шест оси

05.01.2015 г.3 мин.

Повече от 40 години водещата японска компания Fanuc създава бъдещето на промишленената роботизация по света. Отражение на най-новите тенденции в областта е новият робот M-20iA/20M, който представлява следваща стъпка в техническото развитие на вече утвърдения модел M-20iA. „Новият робот M-20iA/20М може да изпълнява почти всички манипулационни операции в технологични процеси при сортиране, опаковане, пробиване, шлайфане и др. M-20iA/20M работи по шест оси, има работен обхват до 1,81 m и полезна товароносимост до 20 kg“, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България.


Във видеото, бихте могли да се запознаете с негово приложение в автомобилната индустрия, при което M-20iA/20M зарежда части, използвайки новия 3D сензор iRVision 3D. Роботът поставя за обработка и връща обратно готовите части от две машини Fanuc Robodrill. „Здрав и надежден, новият робот се характеризира с уякчен захват и по-високи работни скорости в сравнение с предходните модели. Големият му кух ръкав позволява лесно разполагане на кабели и тръби, а компактните му размери дават възможност за работа в тесни пространства”, поясниха от Фанук България.


Използваният в това приложение високоскоростен 3D сензор на Fanuc осигурява пълен 3D маршрут с един видеокадър. Тази технология за триизмерно наблюдение е уникално решение в промишлеността. В основата й стои видеокамера, която позволява настройка на процеса на сортиране чрез iPendant само за няколко минути.


Освен за обслужване на роботизирани машини, M-20iA/20M с успех се прилага в процеси на прецизно рязане или за преместване на голямогабаритни детайли и продукти, например LCD панели.


Всички части, както и програмното обезпечение на тази система, са проектирани от направлението Fanuc Robots.

 

Източник на снимковия материал: Фанук България, Fanuc

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/