Вижте как работи вертикалнен обработващ център М800 на РАИС с лазерна измервателна система Hexagon

15.09.2021 г.3 мин.

РАИС очаква своите клиенти и партньори на MachTech&InnoTech 2021

Вертикалният обработващ център М800 на доказаната българска производствена компания РАИС е предназначен за разнообразни металорежещи операции на средногабаритни детайли, изпълнявани с високи скорости на рязане и подаване. Машината разполага с двустепенна скоростна кутия със закалени и шлифовани зъбни колела и се отличава с нисък шум при работа и висок въртящ момент. В днешния видео-материал ще видите как работи М800 с лазерна измервателна система Hexagon, а с помощта на специалистите от РАИС ще Ви запознаем и с останалите характеристики на обработващия център. Вижте.

„Hexagon предоставя бърза и целенасочена услуга за измерване на машинни инструменти чрез високопрецизни, висококачествени и надеждни системи, които са особено подходящи за използване в машинни инструменти“, поясниха експертите на РАИС за Инженер.bg.

В портфолиото на РАИС има различни видове фрезови и стругови машини с ЦПУ, триосни центри, петосни центри, хоризонтални обработващи центри, едношпинделни и двушпинделни стругове. Заповядайте на щанд С6 в зала 4 в Интер Експо Център, за да видите най-новото от компанията.

Основни характеристики на вертикалния обработващ център М800 на РАИС: 

  • Оптимизирана конструкция с минимални топлинни деформации, отсъствие на вибрации в процеса на работа, висока и стабилна геометрична точност;
  • Изцяло затворен електрошкаф с топлинно отвеждане, съответстващ на изискванията за СЕ защита;
  • Шпинделен възел от усилен тип с четири плоски направляващи повърхнини по ос Y;
  • Широки закалени и фино шлифовани призматични направляващи по трите оси;
  • Гарантирано стабилно рязане при тежко натоварване;
  • 24-гнездов АТС магазин с бърза смяна за 2.8 секунди и автоматично обдухване на конуса на шпиндела и държача;
  • Директно куплирани към СВД (сачмено-винтови двойки) асинхронни серводвигатели по всички оси;
  • Прецизен Р3 от клас Ø50 mm с двойна гайка за минимален луфт и др. 

„Като доказана европейска компания за производство на нови металорежещи и металообработващи машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ), ние се стремим да предоставяме комплексни решения. За нашите клиенти и партньори осъществяваме консултации, доставка, разчети за производствено време, пуск, обучение и следпродажбен сервиз на всички видове CNC металорежещи машини. Освен тях, извършваме и пълна преработка, ремонт и модернизация на машини, включително на хоризонтални и вертикални центри“, споделиха от компанията. 

Вижте повече за работата на вертикалния обработващ център М800 на РАИС с лазерна измервателна система Hexagon в следващото видео. 

Източник на снимковия материал: РАИС, pixabay.com

Тагове: машиностроене, металообработваща промишленост, металообработка, РАИС

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИС ООД
http://www.rais-bg.com