Вайд-Бул: Citel разработи ново решение за защита от пренапрежение с вграден брояч за прецизен анализ на електроинсталациите

28.03.2024 г.4 мин.

Новите модели на защита от пренапрежение DACN1-25CVGS на Citel са устройства от най-ново поколение, които са наследници на досегашните серии DS250 и DUT250. В качеството си на защитни устройства срещу пренапрежение новите модели се отличават с редица подобрения, например по-компактен корпус, механизъм за двойно изключване и възможност за дистанционна сигнализация. „Новите устройства DACN1-25CVGS притежават характеристики, които надскачат естественото еволюционно развитие на своите предшественици. Интегрираният брояч представлява уникална нова функция, която трансформира тези защити в полезен инструмент за мониторинг и анализ на промишлени и обществени професионални електроинсталации“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма за промишлена електроапаратура и автоматизация Вайд-Бул, ексклузивен представител за България на Citel.

Три типични области на приложение

Новите защити DACN1-25CVGS/SC са проектирани за използване от AC страната в критични инфраструктури, както и в големи индустриални и важни инсталации, които изискват по-внимателен контрол и наблюдение. В такива приложения е много по-вероятно да възникват чести случаи на пренапрежение, като в същото време трябва да се избягва прекъсване на работата им. Затова и инсталациите следва да бъдат наблюдавани редовно в съответствие с изискванията на IEC 62305-3, E7.

Примери за такива професионални електроинсталации са тези на болници и медицински заведения, мрежи за радиоизлъчване и мобилни комуникации, енергоснабдителни дружества, контролни шкафове за улично осветление, места за провеждане на големи събития/стадиони, промишлени производствени обекти и др.

Брояч на пренапреженията

„Серията SC включва модели с брояч на пренапреженията, който регистрира, брои и показва броя скокове в напрежението върху дисплей върху предната част на устройствата с отлична визуализация. При прагова стойност от 100 A, броят на възникналите събития се съхранява в постоянна памет“, поясниха българските специалисти.

Механизъм за двойно изключване

В допълнение към общата хлабина на разединяване, моделите DACN1 са оборудвани с „дъгов нож“, който представлява специална част, осигуряваща допълнителна безопасност чрез разделяне и изолиране на полюсите.

Монтаж върху DIN шина

Защитните устройства предлагат бърз и лесен монтаж във всеки контролен шкаф посредством инсталация върху стандартна DIN шина.

Индикатор за изключване

В края на своя експлоатационен живот защитните устройства срещу пренапрежение трябва да се изключат безопасно от мрежата. Ясно видимият индикатор предупреждава потребителите за необходимостта от смяна на устройството.

Дистанционна сигнализация

„Новите устройства осигуряват дистанционен мониторинг на състоянието, като се препоръчват за употреба в случаите, когато е необходимо постоянно наблюдение на модулите от системите за управление на инсталацията“, допълниха още от Вайд-Бул.

Патентована технология, чиито отличителни характеристики са:

  • Без пасивно стареене;
  • Удължен експлоатационен живот;
  • Без токове на утечка;
  • Повишена устойчивост на временно пренапрежение;
  • Отсъствие на остатъчни токове.

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Citel

Тагове: Citel, Вайд-Бул, електрозахранване, електротехника, сградна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вайд-Бул ООД
http://weidbul.com