Бимекс Лимитид: Новите коботи CL на Kawasaki Robotics съчетават 50-годишен японски опит с немски иновации в автоматизацията

16.05.2023 г.5 мин.

Японският пионер в областта на роботиката Kawasaki Robotics в партньорство с немската компания NEURA Robotics навлиза на пазара на колаборативните роботи. „Компанията обяви разширяването на портфолиото си със серията коботи CL, която ще бъде представена пред публика за първи път по време на изложението Automatica в Мюнхен, Германия от 27 до 30 юни 2023 г. Партньорството между двете компании затвърждава убеждението, че сътрудничеството е най-важният ключ към ефективното разширяване на продуктовия диапазон и използваните технологии като част от решения, които превръщат света в по-добро място за всички“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска компания Бимекс Лимитид, партньор на Kawasaki Robotics за България.

Нов подход към коботите: С новата си серия коботи CL и тяхното разнообразие от полезна товароносимост и обсег, водещият японски производител на роботи Kawasaki Robotics предлага изцяло нов и гъвкав подход към колаборативната роботика, основаващ се на партньорството с германската компания Neura Robotics.

Без компромиси: Серията CL предлага най-доброто от двата свята – производителност и скорост за индустриални приложения, съчетани с максимална защита и всички предимства на колаборативните роботи. В комбинация с интуитивен потребителски интерфейс, серията CL прави автоматизацията на производствените линии по-лесна от всякога.

Гъвкава продуктова гама: С полезен товар и обсег от 3 kg/590 mm, 5 kg/800 mm, 8 kg/1300 mm и 10 kg/1000 mm, четирите модела от серията CL предлагат оптимално решение за всеки сценарий. Свободната ориентация на монтажа, изключително малките габаритни размери и степента на защита от IP66 осигуряват допълнителна гъвкавост.

Създадени за всякакви приложения и условия на околната среда: Серията CL съчетава водещата за индустрията скорост от 200°/s и повторяемост на движенията от ± 0.02 mm за всички модели.

„Гамата колаборативни роботи е отличен избор за автоматизация на прости и повтарящи се задачи. С нея се постига ефективно намаляване на разходите и максимизиране на печалбата“, поясниха от Бимекс Лимитид.

Иновативна технология: Проектирани и произведени в Германия, коботите от серия CL предоставят отлична производителност, благодарение на използваните висококачествени компоненти като интегрираните 24-битови енкодери. Те са сред устройствата с най-висока резолюция на пазара и се отличават с изключително лека, но надеждна конструкция.

Максимална безопасност: Архитектурата за безопасност, която е собствена разработка на Kawasaki Robotics и разнообразието от функции за определяне на безопасни позиции, скорост, въртящ момент, зони, граници и откриване на стълкновения дават възможност на коботите от серия CL да работят рамо до рамо с хората.

Максимална прецизност: Серията CL може безопасно да манипулира дори най-сложните детайли и да сглобява обекти с постоянно усилие. По този начин се елиминира възможността за потенциален брак и се предотвратяват скъпоструващи стълкновения.

Добра защита: Благодарение на своя компактен и здрав дизайн и степен на защита от IP66, серията CL може да се използва във всяка среда с тежки експлоатационни условия, в които не могат да се използват други колаборативни роботи. Подобно на индустриалните роботи на Kawasaki, всички кабели за данни и захранване преминават безопасно през ръката на робота, а замърсяванията могат лесно да се отмиват.

Пълна свързаност: „Серията CL обхваща всички най-използвани комуникационни интерфейси като EtherCAT, IO-Link, CAN, Modbus и GPIO. Фланецът на TCP конектора предлага цифрови I/O портове (вход/изход), аналогови входове и захранване 24 V 600 mA”, допълниха още от Бимекс Лимитид.

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Тагове: Kawasaki Robotics, Бимекс Лимитид, коботи, роботи, роботизация, роботизирани системи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бимекс Лимитид ООД
www.bimextools.com