БИБУС България: Нов електронен блок EL7 от ARGO-Hytos за управление на електромагнитни хидравлични вентили

13.04.2023 г.5 мин.

Като водещ световен производител на иновативни хидравлични решения за индустрията, компанията ARGO-Hytos разработи един от най-усъвършенстваните и многофункционални електронни блокове за управление на хидравлични пропорционални клапани, правени някога. „За да бъде в крак със световните тенденции и наистина да излезе извън границите на днешните стандарти, ARGO-Hytos напълно промени гледната си точка върху най-големите предизвикателства, възникващи в различни приложения. Резултатът от това е усъвършенстваната функционалност и характеристики на иновативния блок за управление на пропорционални клапани EL7“, съобщиха за Инженер.bg от водещата търговска и инженерингова компания БИБУС България, която предлага изделията на ARGO-Hytos на пазара у нас.

Дългият и прецизен процес на разработка на новия електронен блок за управление е позволил на ARGO-Hytos да намери правилната комбинация между изискванията на клиентите, внедряването множество нови функционални възможности и хардуерни компоненти, както и въвеждането на нови параметри за използването му. „Електронният блок EL7 притежава най-полезните функции, които отразяват изискванията на съвременната хидравлика“, поясниха от българското дружество.

EL7 предлага няколко типа аналогови входни сигнали (б.ред. девет), като също така дава възможност на клиента да превключи към CAN интерфейс. Параметризацията се извършва лесно чрез Bluetooth с помощта на безплатното приложение ARGO-Hytos за iOS и Android.

С опцията за изпълнения с една или две бобини за типоразмери 04, 06 и 10 или версии за DIN шина, както и стандартни или биполярни бобини, компанията покрива всички нужди на днешния пазар. Високото ниво на устойчивост към външни въздействия, например вибрации и удари, гарантира, че EL7 може да се използва не само за стационарни, но и за мобилни приложения.

„Предлагат се много функционални възможности и опции за персонална настройка на приложението, като персонализирано PID регулиране, дитер-сигнал за всяка бобина поотделно, изходна ШИМ честота до 1 kHz – списъкът може да продължи безкрайно“, допълниха още от БИБУС България.

Едно от най-важните предимства на изцяло новия електронен блок за управление EL7 е, че той е съвместим не само с пропорционални клапани на ARGO-Hytos от сериите PRM2, PRM6 или PRM8, но и с всеки клапан, предлаган днес на пазара.

Кои са важните технически специфики на електронния блок за управление EL7:

  • До 9 различни аналогови входни сигнала или CANOpen интерфейс с лесна настройка чрез Bluetooth през мобилното приложение ARGO-Hytos;
  • Без зависимост от производителя на клапаните. Подходящ за пропорционални клапани с една или две бобини от всякакви типоразмери, включително и биполярни бобини;
  • Висока стандартна степен на защита.Висока защита срещу въздействия на околната среда със степен на защита IP67;
  • Директно управление в реално време на входния сигнал, персонализирано PID регулиране и изходни функции като ШИМ или дитер-сигнал с честота до 1 kHz;
  • Защита с парола, за да се избегне всякакво нежелано манипулиране;
  • Функция за диагностика, анализ и системен мониторинг за максимална информираност за поведението на системата.

„Цифровият електронен блок за управление EL 7 на ARGO-Hytos е предназначен за управление на електромагнитни хидравлични клапани с една или две бобини в отворен контур без обратна връзка. EL7 е оптимално решение за всички типоразмери пропорционални клапани, предлагайки на индустрията повече устойчивост и надеждност на измерванията, благодарение на своите характеристики и отлична производителност“, допълниха още от БИБУС България.

Източник на снимковия материал: БИБУС България, ARGO-Hytos

Тагове: БИБУС България, вентили, електроника, производство, процесна автоматизация, система за управление, хидравлика

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИБУС България ООД
www.bibus.bg