Работа и срещи във виртуален офис! Инженер.bg пита: Ще бъде ли метавселената новата реалност или ще остане просто луда идея?

06.01.2022 г.2 мин.

През 2022 г. влизаме в „Матрицата“, но не защото съвсем скоро излезе новият екшън филм от емблематичната научно-фантастична поредица. През последните месеци идеята за метавселена (metaverse) – концепция за сливане между реалното и виртуалното става все по-актуална, а технологични гиганти като Meta (Facebook) и Microsoft работят по сходни разработки за формиране на това ново дигитално пространство. Една от тях е идеята за създаване на личен фотореалистичен аватар, с който виртуално да се представяме пред останалите, да посещаваме работни срещи във виртуален офис, да учим или работим дистанционно, да посещаваме бизнес събития, конференции и др. Пандемията от COVID-19 вече революционизира работното място и все повече компании предлагат гъвкавост и дистанционна работа. Според експерти тези промени не само ще се засилват през следващите години, но и дистанционната работа ще привлече повече хора към метавселената. 

Затова решихме да Ви попитаме ще бъде ли метавселената новата реалност или ще остане луда идея? Споделете с нас, а ние обещаваме да Ви представим резултатите съвсем скоро!

1 Запознати ли сте с концепцията за метавселена (metaverse)? *

2 Смятате ли, че концепцията за метавселена (metaverse) е приложима скоро в областта на човешките ресурси? *

2.1 Защо според вас идеята не е приложима в близко бъдеще (можете да посочите повече от един отговор)? *

2.2 Защо според вас идеята е приложима в близко бъдеще (можете да посочите повече от един отговор)? *

3 Ако имахте свой личен фотореалистичен аватар и нямахте ограничения, за какво бихте го използвали? *

4 Вие сте: *

5 В коя възрастова група попадате? *

6 Къде живеете? *