Да помогнем заедно на болниците в борбата с COVID-19

08.04.2020 г.2 мин.

Здравейте, скъпи приятели!

 

COVID-19 се появи неочаквано и, за съжаление, България не остана незасегната от него. За никого не е тайна, че българските болници не са добре подготвени за пандемията. Според информация от НСИ у нас функционират 346 болници. Вече много компании и доброволци шият маски и изработват предпазни шлемове, но за да има нормално функциониращи болници с интензивни отделения, отговарящи на съвременните медицински стандарти, не е достатъчно само наличието на защитно облекло. За да обгрижват своите пациенти не само в условията на COVID-19, но и по всяко време, болниците имат нужда от добре поддържана материална база.


Затова екипът ни реши да помогне с това, което може да прави най-добре, а именно – да информира. Нашата цел е да обединим фирмите от техническия сектор, които имат възможност и желание да помогнат с дооборудване, техническа поддръжка, сервиз, бърза доставка, специални условия или др. на медицинските отделения в страната.

 

Ако искате да превърнем каузата ни в обща и заедно да помогнем на българските болници в този особено тежък за тях, а и за всички нас момент, можете да попълните въпросника, като оставите информация за Вашата компания, в кой сектор е съсредоточена дейността Ви и с какво можете да помогнете. Ние, от своя страна, ще изиграем ролята на медиатор и ще разпратим информацията до Националния оперативен щаб и до директорите на болниците от цялата страна.

 

Нека обединим усилията си в името на запазването на живота. Защото можем да се справим само заедно!